Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel Corsa GSi vstupuje na český trh. Kolik za tenhle warm hatch dáte?

David Bureš
Diskuze (6)
Sportovně střižený hatchback je nabízen s jediným motorem, přeplňovanou zážehovou čtrnáctistovkou o výkonu 110 kW.

Opel se vrací k někdejšímu slavnému označení GSi. Loni s tímto přídomkem debutovala Insignia, letos následuje Corsa. Třídveřový hatchback se sportovním šmrncem už odhalil českou cenu, za Opel Corsa GSi dáte 409.900 korun.

Novinka se tak stává nejsportovněji laděnou verzí Corsy, ostrý model Corsa OPC s šestnáctistovkou o výkonu 152 kW z české nabídky zmizel. Model GSi je poháněn přeplňovanou zážehovou čtrnáctistovkou o výkonu 110 kW a točivém momentu 220 N.m, kterou už známe z běžné nabídky.

K tomu však Corsa GSi přidává sportovní šmrnc. Vpředu najdeme agresivněji tvarovaný nárazník, charakteristickou masku chladiče s voštinovou mřížkou nebo kapotu s chladicím otvorem. Zboku třídveřového hatchbacku zaujmou zvýrazněné boční prahy, zatímco záď zdobí střešní spoiler zlepšující přítlak na zadní nápravě nebo chromovaná koncovka výfukového systému.

K tomu přidejte i sportovní naladění. Podvozek byl převzat z verze OPC, nechybí tu ani sportovní brzdový systém s červeně lakovanými třmeny. Takže warm hatch se vším všudy.

Co se však týče výbavy, najdou se mezery. Corsa GSi sice má elektricky ovládaná boční okna i vyhřívaná zrcátka, 17palcová kola z lehkých slitin, diody denního svícení, rádio se šesti reproduktory a ovládáním na sportovním koženém volantu, tempomat nebo dálkově ovládané centrální zamykání, za klimatizaci si ale musíte připlatit. Za manuální dáte 25.000 korun, za automatickou o deset tisíc více.

Za příplatek jsou dále sedadla Recaro čalouněná černou Nappa kůží (+25.000 korun), navigace (+24.500,-), vyhřívání čelního skla (+5.000,-), případně bi-xenonové světlomety (+21.000,-).

David Bureš
Diskuze (6)
Avatar - Emel
20. 7. 2018 10:17
Re: 10 let
No... Opel to tak prostě dělá. U Insignie taky... sice Opel všude hrdě hlásí, jak si 70% kupujících bere MatrixLED světla, ale Insignia GSi má normálně halogeny :-)

Nemyslím že tím Opel něco zabíjí, důležitá je ve finále částka za nějakou rozumnou konfiguraci...
Avatar - miromen
19. 7. 2018 17:57
Re: 10 let
Taky se docela divim tomuhle oprašovani, moralni zastaralost je potvora a moc nevěřim, že by se to automobilce vyplatilo.
19. 7. 2018 17:20
Re: 10 let
Souhlas, klima má být v základu, zvlášť u vyšší výbavy. Příplatek za ni a ještě takhle vysoký, je sprostota nejvyššího kalibru. Tím GSI výbavu v podstatě zabijí. Auto pěkný, idkyž je to vlastně druhý FL původní Corsy D ;-)
Avatar - twistedTSD
19. 7. 2018 16:05
Re: 10 let
To ještě přidej.

Zvláštní je klima za příplatek 25 tisíc. Chápal bych to u nějakého hardcore OPC Ring Edition, ale tady úplně ne.
19. 7. 2018 12:10
Re: 10 let
Nie je umenie predat nove auto, ale predat stare za cenu noveho ;)