Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel Corsa OPC: Nový hot hatch z Rüsselsheimu dostane 210 koní

David Bureš
Diskuze (0)
Nová generace Corsy OPC dostane stejně výkonný motor jako někdejší Corsa OPC v limitovaném provedení Nürburgring Edition.

Opel začne na sklonku letošního roku prodávat pátou generaci malého modelu Corsa. Vedle základních verzí se pracuje i na té vrcholné, s legendárním označením OPC. Tento hot hatch dostane přeplňovanou benzinovou šestnáctistovku.

Informace o použitém motoru pochází z interního dokumentu automobilky zveřejněného španělských serverem Actualidad Motor. Z dokumentu dále vyplývá, že motor bude naladěn na 210 koní (154 kW). Standardně bude kombinován se šestistupňovou manuální převodovkou a systémem start-stop.

Nová Corsa OPC tak dostane stejně výkonný motor jako Corsa OPC Nürburgring Edition, která byla představena v roce 2011. Tento model se jménem slavného okruhu vznikl pouze v 500 kopiích, proti výchozí Corse OPC byl jeho agregát posílen o 18 koní.

Možnou podobu auta, konkurenta Fordu Fiesta ST nebo VW Polo GTI, zveřejnil maďarský designér skrývající se pod přezdívkou X-Tomi. Špionážní fotografie ale naznačují, že automobil dostane jinak tvarovaný přední nárazník a chladicí otvor v kapotě.

O premiéře Corsy OPC se spekulovalo již před letošním pařížským autosalonem, automobilka ale zatím předvedla jen paket sportovně laděných doplňků OPC Line. Nabízí se tak premiéra na březnovém autosalonu v Ženevě.

David Bureš
Diskuze (0)