Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel Corsa Van Concept: král třídy N1

Dan Vořechovský
Diskuze (24)

"Je to sporťák? Není to sporťák? Nandá mi to? Nenandá mi to?" Možná takové dojmy budete mít z nové malé dodávky na bázi modelu Corsa.

Koncept CorsaVan, kterou Opel představí na autosalonu v Paříži, je poměrně zvláštní úpravou malého modelu Corsa. Snaží se totiž skloubit sportovní vzhled (i vlastnosti) a velký nakládací prostor. Koncept má ukázat, jak by nová třídveřová Corsa vypadala ve variantě městského užitkového vozu.

Nový koncept oblékli designéři z Opelu do červené barvy, podobně jako model GT představený v Ženevě. Aby tato barva vynikla ještě více, byly panely nahrazující zadní boční okna vyvedeny v černé barvě. Výrazně sportovní design dávají vozu červené třmeny kotoučových brzd na předních kolech, pětipaprsková 17'' kola z lehkých slitin, nárazníky, boční prahy a zadní spoiler.

Interiér je na užitkový vůz luxusní. Nabízí černá sportovní kožená sedadla nebo lakování známé z nejvyššího stupně výbavy Cosmo. Koncept se sportovním podvozkem je poháněn dieselovým motorem 1,3 CDTI o výkonu 66 kW doplněným o šestistupňovou manuální převodovku.

Dan Vořechovský
Diskuze (24)