Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel Frontera se vrátí! Jen už to nebude offroad s šestiválcem

Ondřej Šámal
Diskuze (15)

Německá automobilka hodlá představit nástupce terénního modelu Frontera. Ve srovnání s ním ovšem novinka nemíří mimo zpevněné cesty a bude si muset vystačit bez spalovacích motorů.

Opel Frontera si moc dobře pamatujeme i z našich silnic. V 90. letech a v první dekádě třetího tisíciletí si ho oblíbili milovníci přírody a také bazaristi, kteří za něj zapřáhli vlek a tahali s ním ojetiny z Německa a dalších západních zemí. Trh se ovšem tehdy začal pomalu přeorientovávat na podobně vypadající, avšak výrazně méně drsná a schopná SUV, „dinosauři“ v podobě Opelu Frontera, Nissanu Patrol a dalších proto buď Evropu opustili, případně zcela skončili.

Němci ovšem známé jméno po dvaceti letech oprašují, ovšem ve zcela jiné podobě. Jestliže první frontera byla vlastně licencí Isuzu Wizard a MU, chystaný nepřímý pokračovatel bude klasické SUV kompaktní třídy, které navíc zřejmě nedostane spalovací motory, ale pouze elektrickou trakční jednotku.

Sériová podoba nového Opelu Frontera se představí ještě letos, přičemž nabídne novou variaci na stylistický jazyk automobilky a upravený znak v podobě známého blesku. Němci slibují prostornou kabinu, vysokou míru praktičnosti a atraktivní cenu.

Video se připravuje ...

Spolu s fronterou Opel představí také novou generaci SUV Grandland, která by minimálně zpočátku měla být také výhradně elektrická. Velmi pravděpodobně se bude jednat o technické dvojče Peugeotu 3008, jehož třetí generace vyjíždí na platformě STLA Medium pro modely s lokálně bezemisním pohonem.

Ondřej Šámal
Diskuze (15)

Doporučujeme

6. 2. 2024 06:40
Re: V opli uz stejne melu z posledneho
On už vlastně ani není, nic v něm z Opelu nezbylo, ani ten design…. Taková generika s logem Opelu, tak nějak na úrovni MG…
Avatar - sargis
3. 2. 2024 19:33
Re: V opli uz stejne melu z posledneho
Suhlasim.
3. 2. 2024 18:01
Re: V opli uz stejne melu z posledneho
K čemu? Má jen 3 hrnek 1.2, předražený PHEV a malý diesel, ale bohužel jen v automatu… Jinak je to vlastně jen jiný PUG.
3. 2. 2024 17:57
Re: Naivní blázni
Jj má být jen elektrické, takže Stellantis jen vyhazuje peníze oknem. Stejně jako v případě Lancie :no:
Avatar - twistedTSD
3. 2. 2024 16:27
Tak určitě
Chci vidět ten jejich pežoťácký offroad. Podvozek 2008, zkraťák 115 kW s předním pohonem, světlá výška 15 cm. Frontery se budou obracet na šroťácích.