Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel GTC Paris: Nové informace a fotografie

Aleš Dragoun
Diskuze (6)
Předobrazem nové Astry GTC bude v Paříži koncept GTC Paris. Opel zveřejnil nové informace a fotografie vozu, jak s mateřským logem, tak i pod britskou značkou Vauxhall.

Srdcem studie je zážehový motor 2,0 Turbo DI s 213 kW (290 k). Disponuje přeplňováním turbodmychadlem typu twin-scroll, přímým vstřikem paliva a dvojitým proměnným časováním ventilů. Elektronický diferenciál s omezenou svorností vpředu zlepšuje trakci. Poháněna jsou samozřejmě přední kola, a to prostřednictvím šestistupňové přímo řazené převodovky. Nechybí ani funkce Start/Stop, tedy samočinné vypínání a spouštění motoru, které šetří palivo.

Koncept GTC Paris je vybaven adaptivním podvozkem FlexRide, zavěšení vychází z pětidveřového hatchbacku Astra, vpředu tedy najdeme vzpěry McPherson, vzadu je vlečená náprava s Wattovým přímovodem. Třídveřová sportovní Astra je nalakována červenou metalízou Liquid Metal Red. Pro denní svícení jsou určeny diody, ty najdeme i v koncových světlech. Obří jedenadvacetipalcová litá kola s pěti paprsky jsou ozdobena karbonem.

4,46 metru dlouhý vůz poměrně dramatických tvarů s vystouplými blatníky debutuje na pařížském stánku Opelu hned vedle sériového kombi Astra Sports Tourer. Design konceptu třetí karosářské varianty současné Astry měl na starosti tým vedený Britem Markem Adamsem. Interiér pojme při troše skromnosti až pětici pasažérů, spíše však čtveřici. Přední cestující si hoví ve sportovních sedadlech, řidičovo je červené s černým prošíváním, zbytek je čalouněn v obrácené kombinaci, nechybí loga GTC na opěrkách. Volant má kožený potah a leštěné kovové doplňky.

O uvedení sériové Astry GTC zatím nepadlo ani slovo. Předpokládejme, že si Opel nechá její světovou premiéru na jaro 2011 do Ženevy.

Aleš Dragoun
Diskuze (6)
28. 9. 2010 11:34
Re: parada
Děkuji za upozornění a omlouvám se, opravil jsem.
26. 9. 2010 23:37
Re: parada
Ty nove stranky jsou fakt tragedie a obrovskej krok zpet...neprofesionalni, hnusny, pripadam si tu jak na blogu Emo teenagera...hrozny..souhlasim s tebou.
26. 9. 2010 17:36
Re: parada
V ofic. tiskové zprávě se píše jen o diferenciálu s omezenou svorností, ale o tom jestli bude elektronický, nebo mechanický tam není ani zmínka.

Jinak vzkaz pro redakci: LED světla pro denní svícení nejsou umístěna v předním nárazníku, ale jsou samozřejmě zabudovány v horní části předního světlometu, mají tvar ostří a jejich tvar je zvýrazněn chromem...
26. 9. 2010 13:22
Re: parada
Jojo, povedenej kousek...Evropa na bezramovky moc neni, takze to az tak vadit nebude :).
26. 9. 2010 12:23
parada
chybaju tomu uz len bezramove dvere.