Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel Meriva Color Edition: Černá střecha pro kompaktní MPV

David Bureš
Diskuze (1)
Po Opelu Corsa Color Edition s kontrastní karoserií přichází jeho větší sestra – Meriva Color Edition.

Automobilka Opel bude na domácím německém trhu prodávat kompaktní MPV Meriva v sérii Color Edition, která zacílí na zákazníky vyhledávající nejnovější trendy a styl. Svým názvem i vzhledem navazuje Meriva Color Edition na menší Corsu Color Edition z roku 2009.

Od běžné Merivy se toto provedení liší černou střechou, která kontrastuje s jednou z pěti nabízených barev karoserie – bílou Casablanca, červenou Magma, šedou Carbon, nebo jedním ze dvou odstínů stříbrné – Star a Henna.

Dvoubarevnou karoserii doplňují další stylingové detaily – zatmavené hlavní světlomety a zadní okna či černo-stříbrná 18palcová hliníková kola.

Výbava Merivy Color Edition zahrnuje manuální klimatizaci, natáčecí světlomety, rádio s CD přehrávačem, palubní počítač, elektricky ovládaná přední okna a vnější zpětná zrcátka, tempomat, kožený volant a variabilní středovou konzoly FlexRail.

Se základním benzinovým 1,4 litrem Twinport (74 kW) stojí Meriva Color Edition v Německu 19.570 euro (cca 490.000,- Kč).

Druhá generace Merivy je trhu už rok, za tu dobu si našla více než 120.000 zákazníků v celé Evropě. Automobil proti minulé generaci významně narostl, jeho hlavní inovací jsou ale bezpochyby dveře FlexDoors – zadní pár dveří otevíraný proti směru jízdy.

Corsa Color Edition se proti sériovému provedení lišila černou střechou s vysoce lesklým lakem a dalšími černými detaily karoserie – 17palcovými koly, maskou chladiče a B-sloupky. Černé prvky exteriéru doplnila chromovaná koncovka výfuku a v interiéru dekor středové konzole s klavírním lakem, antracitové potahy sedadel a hliníkové sportovní pedály.

David Bureš
Diskuze (1)
Avatar - Hombre_71
29. 3. 2011 19:00
Vypadá moc pěkně
ty tmavý světla jí opravdu sluší. Meriva je vůbec zajímavá volba :yes: