Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel potvrzuje příchod velkého SUV

David Bureš
Diskuze (2)
Prodeje vozů SUV rostou, není proto divu, že Opel chce svoji nabídku takových aut rozšířit.

Již delší dobu se spekuluje o tom, že Opel pracuje na novém velkém SUV. Nyní automobilka tyto zprávy potvrzuje, nové SUV vznikne a spolu s Insignií se stane druhou vlajkovou lodí této značky.

Generální ředitelka koncernu GM, do nějž německá automobilka spadá, Mary Barraová oznámila, že se nový model bude vyrábět v domovské továrně Opelu, v Rüsselsheimu. To je pro zaměstnance Opelu dobrá zpráva, výrobce v poslední době spíše oznamoval omezení výroby a zavírání továren.

Kvůli výrobě nového SUV Opel investuje do závodu Rüsselsheim na 245 milionů euro (asi 6,8 miliardy korun). Investic se dočkají také ostatní závody značky, a to kvůli postupné modernizaci techniky vozů Opel. Německý výrobce investuje v následujících letech do továren Rüsselsheim, Kaiserslautern a Tychy na půl miliardy euro (cca 13,8 miliardy korun).

Rozsáhlé investice a modelová expanze naznačuje, že Opel má svoji budoucnost jistější než v minulých letech, kdy velice střádal. „Opel je pro GM strategicky vysoce důležitý,“ tvrdí Barraová.

Opel potvrdil, že nové SUV dorazí na trh do konce této dekády, v minulosti se hovořilo o tom, že by se mohlo začít prodávat v roce 2017. Takřka pět metrů dlouhý automobil bude designově navazovat na loňský koncept Monza, motory budou sdíleny s modelem Insignia.

Aktuálně Opel nabízí jen dvě SUV – malou Mokku a Antaru, která sdílí techniku s Chevroletem Captiva. Zatímco Antaře se moc nedaří, Mokka je velice úspěšná. Malé SUV má v Evropě od ledna do září na svém kontě 90.885 prodaných kusů, díky čemuž je na starém kontinentě čtvrtým nejprodávanějším malým SUV. Antara za stejné období registruje jen 6.861 prodaných kusů, o 46 % méně než před rokem.

David Bureš
Diskuze (2)
Avatar - Ada je zase tady
26. 11. 2014 08:22
Neměla by být ta kola větší?
S takhle malými koly to není dost coool! >:D
22. 11. 2014 21:05
nastupca Antary?
jedna sa zrejme o nastupcu Antary, bude to dvojca nedavno v Cine predstaveneho Buick Envision. Detialy sa daju vygooglit - "2015 buick envision".