Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel ukončí výrobu aut v Bochumi

redakce AUTO.CZ
Diskuze (21)
Vedení německé automobilky Opel se rozhodlo, že do roku 2016 ukončí výrobu automobilů v továrně v Bochumi.

Zprávu o uzavření závodu, který nyní zaměstnává přes 3000 lidí, novinářům sdělil šéf závodní rady Werner Einenkel. Mluvčí odborového svazu IG Metall již koncem minulého měsíce uvedl, že Opel hodlá na konci příštího roku uzavřít v Bochumi závod na výrobu převodovek. Tento krok povede k zániku 300 pracovních míst.

Opel je součástí největší americké automobilky General Motors. Vicepředseda GM Steve Girsky již dříve upozornil, že Opel počítá s dalším snižováním počtu zaměstnanců. "Musíme být efektivnější. Budeme muset vystačit s nižším počtem zaměstnanců," prohlásil Girsky. Již letos podle agentury DPA počet zaměstnanců Opelu klesne o 2800 osob na zhruba 37.400 lidí. Rozsah dalšího propouštění však zůstává nejistý, protože Opel ještě stále jedná se závodní radou a odbory.

Opel se v uplynulých letech dostal do existenčních problémů a GM chystala jeho prodej. Z toho nakonec sešlo a GM se rozhodla Opel restrukturalizovat vlastními silami. Opel již v rámci restrukturalizace uzavřel továrnu v belgických Antverpách a zrušil 8000 pracovních míst. Automobilky nyní v Evropě uzavírají továrny a propouštějí tisíce zaměstnanců kvůli poklesu poptávky, který je důsledkem negativních dopadů dluhové krize v eurozóně na ekonomiku.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (21)
10. 12. 2012 20:03
Re: ...ale nevyhnutne!
No ked si pozries zoznam fabrik VW A.G. tak vyroba priamo v Nemecku nepredstavuje velky podiel na celkovej vyrobe...

[odkaz]

Okrem toho VW si moze dovolit drzat svoje ceny, nemusi podliezat korejsku konkurenciu. VW s Hyundai/Kia nesuperi, ale Opel ano. Opel si svoju povest dost poskodil, a aby ziskal doveru zakaznikov, musi aj znizovat ceny...
10. 12. 2012 17:32
EU
Evropa je typická v tom, že je expert v sr**ní si do vlastního hnízda. Místo toho aby zavedla vysoké cla na dovoz aut vyrobených mimo EU, tak jak to má korea, rusko, čína, indie, brazílie a další. Tak to raději bude tiše přihlížet jak se tu budou postupně zavírat továrny jedna za druhou. :no: :no:
10. 12. 2012 17:24
Re: ...ale nevyhnutne!
To je zajímavé, že největší evropské mainstreamové značce VW se tak v německu daří. No i když taky toho dost vyrábí v polsku a na slovensku.
10. 12. 2012 17:22
Re: Smutne...
Je jenom otázka času kdy se budou všechna strategické rozhodování dít už pouze mimo evropu. Všechno k tomu spěje.
Avatar - Nerez
10. 12. 2012 11:47
Re: Smutne...
:yes: