Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel Vivaro: Nová generace přichází na trh, stojí od 376.000 Kč

David Bureš
Diskuze (0)
V době zahájení prodeje nového Vivara bude tento model nabízen pouze v krátké verzi. Delší varianta nabídku rozšíří později.

Čeští zákazníci počínaje dnešním dnem mohou objednávat novou generaci užitkového vozu Opel Vivaro. Ceny začínají na částce 376.000 korun bez DPH. Za tuto sumu je nabízena užitková verze L1H1, což znamená rozvor 3.098 mm a výšku 1.971 mm. Základním motorem je 1.6 CDTI o výkonu 66 kW.

Nyní je v nabídce pouze varianta L1H1. Modely s delším rozvorem L2 o délce 3.498 mm se začnou prodávat na podzim. Zákazníci mohou aktuálně vybírat ze tří provedení – skříňové dodávky Van, dodávky se zdvojenou kabinou Crew Van a osobní varianty Combi.

Začátkem příštího roku se nabídka rozšíří o verzi pouze s plošinovým podvozkem pro možnost další přestavby (tzv. Floor Cab). V dlouhodobějším horizontu bude nabídnuto také osobní provedení Tour, které bylo v minulé generaci luxusnější než verze Combi.

V nabídce motorů pro Vivaro jsou vznětové šestnáctistovky. Motor 1.6 CDTI je nabízen ve dvou výkonových provedeních s 66 kW a 85 kW. Nad ním je v nabídce umístěn 1.6 BiTurbo CDTI s dvěma turbodmychadly ve verzích s 88 kW a 103 kW.

Opel Vivaro je tak jako v případě minulé generace sourozenec Renaultu Trafic. Zatímco zvenku mají automobily svébytné detaily, kabina je jasný Renault – například digitální tachometr odkazuje na Clio. Výbavu může rozšířit například multimediální systém IntelliLink ovládaný prostřednictvím sedmipalcové obrazovky.

Proti předchůdci Vivaro lehce narostlo. Díky tomu se zvětšil nákladový prostor. Kratší varianta díky tomu nabízí ložnou plochu délky 2.500 mm, delší verze pak 2.900 mm. Specialitou je příplatkový otvor do kabiny (tzv. FlexCargo) ústící pod sedadlem spolujezdce, díky němuž je možné uvnitř převážet předměty dlouhé až 3.750 mm. U delší verze se sem vejdou dokonce předměty dlouhé 4.150 mm.

David Bureš
Diskuze (0)