Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Oprava Barrandovského mostu: Promyšlená operace, nebo čirá katastrofa?

redakce AUTO.CZ
Diskuze (6)

Nejnovější díl pořadu Silničář se věnuje třaskavému tématu posledních týdnů, a sice rozsáhlé rekonstrukci Barrandovského mostu.

Redaktor Světa motorů Petr Slováček vás v dnešní epizodě Silničáře podrobně provede opravou Barrandovského mostu. Dojde na několik zajímavých čísel. Věděli jste například, že po mostě každý den projede zhruba 144.000 automobilů? Dále se dozvíte, jak dlouho už Barrandovský most stojí a na kolik celková rekonstrukce přijde.

Petr se však v nejnovějším díle zaměřuje i na naplánování celé rekonstrukce. Řada motoristů, ale i expertů měla z oprav obrovské obavy. Někteří dokonce hovořili o pražském dopravním kolapsu. My už teď víme, že zas až taková katastrofa to není. Přesto se ale v přípravách tak rozsáhlé operace dalo postupovat ještě o něco sofistikovaněji. Ale nebudeme předbíhat, vše podstatné už se dozvíte ve videu.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (6)

Doporučujeme

Avatar - Hammunasakra
24. 6. 2022 15:06
Re: ujasnit
a JAK s k tomu NÁZORu došel? O ostatní (starší) pražské mosty se starají?
23. 6. 2022 11:45
Re: ujasnit
Jj a co mi prijde zajimave je, ze to muselo chatrat.

Jakoze je velice nepravdepodibne, ze dobre udrzovany most je z niceho nic v dezolatnim stavu. Takhle to nefunguje. Proste to nechali bejt, rozpadalo se to, rezlo to, nezajem, nikdo nehnul prstem. Mosty se za 30 let nerozpadnou, to je do oci bijici.

To je muj nazor.
Ale to mas jedno, takhle to tedka je, s tim nic nenadelas. Jak to opravi, na jak dlouho atd. tomu ja nerozumim. Hlavne doufam, ze se o to pak budou patricne starat.
Avatar - Hammunasakra
23. 6. 2022 06:08
Re: ujasnit
Je to tak je to NEJNOVĚJŠÍ pražský most jen 33 let starý poslední dílo socialismu = a je v horším stavu než ty staleté
Avatar - petr petrumr
22. 6. 2022 19:15
ujasnit
není jednoduché opravovat skeletní most, kdyby tam byla jen mostovka, tak se vrch vybourá, udělá vana, zalije betonem izoluje se to a položí vrchní vrstva. nevím jak budou vyměnovat ty armovací pruty, asi to nebude mět velkou životnost.