Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ostrý Hyundai Ioniq 5 N předčasně odhalen. Detail uvnitř nemůže myslet vážně

Matyáš Kunst
Diskuze (18)

Nový Hyundai Ioniq 5 N byl omylem odhalen předčasně. Nehody se dopustilo australské zastoupení automobilky.

Již zítra, tedy 13. července, Hyundai odhalí dlouho očekávaný model Ioniq 5 ve verzi N. Stane se tak na Festivalu rychlosti v Goodwoodu, který je pořádán od roku 1993 a letos tedy oslaví třicetileté výročí. 

Prozatím jsme měli novinku šanci vidět pouze v podobě maskovaného prototypu a není divu, že byl o zítřejší představení nového „enka“ velký zájem. Zejména nedočkavé bylo australské zastoupení automobilky, které předčasně zveřejnilo video, ve kterém je vůz zachycen z každého úhlu a my máme po překvapení. V současné době je video již staženo. Nicméně, také v tomto případě platí, že co se jednou dostane na internet, to tam už zůstane.

Chystaný Hyundai Ioniq 5 N vypadá zhruba tak, jak si ho asi většina z nás představovala. Prezentovaný kus byl modré barvy (Performance Blue) s červenými detaily stojí na 21” kolech s červenými brzdovými třmeny nesoucí logo N. Elektrický hot-hatch se od standardní verze na první pohled liší přidanými aerodynamickými prvky včetně vzduchových otvorů v předním nárazníku, zadního difuzoru a masivního zadního spoileru. Rovněž se zdá, že má verze N menší světlou výšku, což značí tužší nastavení odpružení pro lepší jízdní vlastnosti.

Díky videu jsme měli šanci nahlédnout také do kabiny vozu, kde mnohé pobavil malý detail – tachometr končí číslem 300 km/h. Poněkud ambiciózní hodnota, nemyslíte? Změny jsou jinak vcelku povrchové - jediné dvě výjimky tvoří volant, který se dočkal nového tlačítka (s písmenem N uprostřed) a drobně přepracovaný středový tunel. 

Video se připravuje ...

Vzhledem k tomu, že se video věnuje pouze designu, neobsahuje podrobnosti o technických specifikacích. Očekáváme však dvoumotorové uspořádání s pohonem všech kol a výkonem blížícím se 600 koní. Na potvrzení nebo vyvrácení těchto úsudků si musíme počkat do zítra.

Matyáš Kunst
Diskuze (18)

Doporučujeme

Avatar - Mikesus
12. 7. 2023 23:56
Re: Tachometr Š 105 končil na 180
To bych zažít nechtěl. To muselo plavat hrozně.
12. 7. 2023 17:40
Re: Tachometr Š 105 končil na 180
No, zažil som jazdu na Š1203 (TAZ 1500) na hranici 180 km/h. Myslím, že diaľnica medzi Trnavou a Bratislavou na to dodnes spomína. Je fakt, že nám aj silné prémiové autá uhýbali do pravého pruhu...
12. 7. 2023 17:37
Re: Maximalka
Niekedy rozmýšľam, prečo sem vlastne ešte chodím. Stále redšie, ale aj tak. Ty už si tu tiež dosť dlho nebol.
12. 7. 2023 15:34
Re: Prý "elektrický hot-hatch" Cha-chááá!
Problem je jen jeden.

Ze to v realu pojezdi temer veskery spalovaky.
8-s
Avatar - wakantanka
12. 7. 2023 14:04
Re: Tachometr Š 105 končil na 180
Mno a nám sa s kamošom tiež dolu kopcom podarilo na jeho 130l dôjsť s ručičkou tachometra až za 180 :)