Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Otevře opět Fiat muzem Alfy Romeo?

Jan Mička
Diskuze (2)
Italská vláda vyzývá Fiat, aby popohnal rekonstrukci muzea automobilky Alfa Romeo. Výstavní plochy byly uzavřeny v roce 2011 z důvodu rekonstrukce a dosud nedošlo k jejich opětovnému otevření. Výstava Expo 2015 se navíc kvapem blíží!

Muzeum, jež bylo otevřeno 18. prosince 1976, se nachází nedaleko Milána v bývalém domově automobilky Alfa Romeo. Svého času zde bylo k vidění více než 110 exponátů, pokrývající téměř celou historii výroby od roku 1910 do současnosti. Fiat některé exponáty plánoval prodat. Italské Ministerstvo kultury však prodej zamítlo s odůvodněním, že jsou exponáty součástí kulturního dědictví země. Kompletní sbírka vozidel byla nakonec přemístěna do areálu závodní trati v Monze, kde dosud čeká na znovuotevření bývalých prostor.

Vysoká angažovanost vlády ve věci znovuotevření muzea má mimo jiné jedno velké opodstatnění – peníze. Výstava Expo 2015, která bude pořádána v čase od 1. května do 31. října 2015, totiž přiláká velké množství návštěvníků z celého světa. Ti by při této příležitosti mohli obdivovat rozsáhlou sbírku automobilky Alfa Romeo, z čehož pochopitelně kouká velký zisk. Ani přes tento nátlak však zatím Fiat neučinil žádné konkrétní prohlášení.

Jan Mička
Diskuze (2)
5. 8. 2013 17:41
Re: Fait nejdřívě vydá
.... místo plácání hovadin spíš zkus něco dělat, ušetřit nějaké to euro a pak si do toho musea zajet.... Uvidíš tam auta, před kterýma Henry Ford smekal....
Avatar - Barrichello
5. 8. 2013 11:55
Fait nejdřívě vydá
25 PR, slíbí že otevření bude zítra pak za půl roku a pak napíší že to musí celý přebudovat a udělat vhcod z boku.

Expro proběhne bez otevření a Fiat pak bude žádat o dotace na provoz,protože chodí málo návštěvníků >:D