Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Otevřená Corvette C2 k mání. Nefunkční a s patinou, ale původní

Aleš Dragoun
Diskuze (0)
Veteránský svět se vrací od vycíděných krasavců ve stavu, v jakém snad ani neopustily továrnu, k patinovaným kusům s historií. Příkladem je tahle dvojková corvetta.

Corvette Stingray C2 patří v historii legendárního amerického sporťáku jeden primát, vyráběla se nejkratší dobu. Vlastnit nejstarší kupé s dvojitým panoramatickým zadním oknem by bylo fajn, ale ty mají dnes cenu zlata. Pak jsou tu ještě třeba kabriolety... Jeden takový ročníku 1966 je momentálně k mání na eBay.

Zveřejněné fotky dost odrazují, otevřená vínová kráska s plátěnou střechou odpočívá v garáži v Grand Rapids ve státě Michigan pod nánosy špíny. Majitel ji koupil ve třiasedmdesátém roce coby ojetinu, byl třetím majitelem a jezdil s ní nejméně dvanáct sezón, pak ji uložil, tvrdí, že nejdříve v polovině 80. let. To ale znamená, že by ještě mohla být v původním stavu, jen léty znehybněla. Neví ani přesně, zda sedí výrobní štítky. Na druhou stranu třeba lak Milano Maroon původní je, kola s centrální maticí určitě též a viditelné poškození nemá vůz žádné. 67.044 ujetých mil (107.897 km) je v toto případě jen číslem na tachometru.

Takže vyčistit, opravit poškozená místa, nakonzervovat a vyrazit, žádná totální renovace! Té by byla asi škoda, i když auto nahlodal hnědý mor. I osmiválcový small block 5,36 l bude chtít samozřejmě oživit, stejně jako čtveřice kotoučových brzd z továrnou dodávaného balíčku SS. Z něj pochází i sportovní nerezový výfuk. Důležité je, že nic nechybí, ani bižuterie, která se většinou na starší vozy dost špatně shání. V černém interiéru najdeme rádio. Je zašlý, ale bez napadení kutilem, to je opravdu dobře!

Aukce končí v pondělí, vlastník chtěl původně 20 tisíc dolarů, v době psaní článku vylétla nejvyšší nabídka na 29 tisíc dolarů (přes 716 tisíc korun), takže vyvolávací cenu nijak nepřehnal. Tvrdí, že kromě USA je schopen auto ještě schopen poslat do Kanady, Austrálie a Velké Británie. No, pokud byste měli zájem, asi by to chtělo si případně z Ostrovů vyjednat další převoz.

Aleš Dragoun
Diskuze (0)