Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Pagani Huayra aneb Jak se rodí supersport

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Téměř čtvrthodinový dokument přímo od Pagani Automobili odhaluje vývoj a výrobu prozatím posledního čtyřkolového díla Horacia Paganiho.

Základem Pagani Huayra, jehož design se ladil pět let, je monokok z karbonu a titanu. Použití těchto materiálů se zasloužilo o hmotnost 1350 kg bez náplní.

Karoserie je navržena podobně jako křídlo, ale tentokrát se nejedná pouze o základní tvar, ale i prvky, jimiž jsou vybavena křídla současných letadel, u nichž lze měnit úhel náběhu. Na přídi i zádi jsou umístěny pohyblivé aerodynamické prvky, které neustále mění svou pozici v závislosti na aktuálních jízdních podmínkách.

Dvoumístné supersportovní kupé je poháněno přeplňovaným vidlicovým dvanáctiválcem o objemu 6,0 litru, jehož dodavatelem je AMG. Díky výkonu přes 515 kW, nízké hmotnosti a propracované aerodynamice má Huayra dosahovat maximální rychlosti okolo 370 km/h.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
14. 3. 2012 08:26
Re: Ajráá
Zajímavá vychytávka ale jak se znám, tak pokaždý, když by jedno z těch předních vyskočilo, tak se leknu, cuknu sebou a srthnu to někam do háje.. >:D >:D
Avatar - Lonestarstate
14. 3. 2012 07:54
Ajráá
:-) :yes: nejvíc se mi líbily ty 4 aerodynamický křidýlka