Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Papež dostal Renault Kangoo Z.E.

Aleš Dragoun
Diskuze (12)
Hlava katolické církve bude jezdit elektromobilem. Papež Benedikt XVI. dostal Renault Kangoo Z.E.

Papež musí jít příkladem a myslet na ekologii, byť ta je v případě elektřinou poháněných vozidel velmi sporná. A poklady papežské garáže typu BMW X5 nebo Volkswagenu Phaeton rozhodně nějakou velkou náklonností k životnímu prostředí neoplývají. Renault Kangoo Z.E. je z trochu jiného soudku.

Předně, v útrobách nalezneme elektromotor, který poskytuje 44 kW (60 k) a napájí ho lithium-iontové články. Vozidlo je schopné na jedno nabití ujet až 170 km.

Odpůrci podobných automobilů možná ohrnují nos, ale papežský exemplář není jen tak obyčejné elektrické Kangoo Maxi s dlouhým rozvorem, délkou 4,6 m a šířkou 1,8 m. Byl totiž náležitě modifikován v poměrně známé karosárně Gruau. Bíle lakovaná karoserie nepostrádá ty správné erby, ale zajímavější úpravy představují elektrické výklopné schůdky nebo druhý pár křídlových dveří, které se otevírají směrem dozadu. Okna za nimi jsou vyjímatelná.

Luxusní interiér má čtveřici samostatných kožených sedadel a díky shrnovací plátěné střeše může Benedikt XVI. třeba i kynout davům, ale auto bude sloužit hlavně jeho osobním potřebám.

Prostor pro nohy je pak vpravdě královský, tedy vlastně pardon, papežský.

Vůz předal osobně Svatému Otci ve středu 5. září sám šéf aliance Renault-Nissan Carlos Ghosn v jeho letní rezidenci v Castel Gandolfo. Druhý podobný obdržel i vatikánský četnický sbor. V obou případech se pochopitelně jednalo o dary.

Aleš Dragoun
Diskuze (12)
Avatar - Emel
10. 9. 2012 10:48
Re: Tohle je pro papeže nepoužitelné,
No taky to není auto na dovolenou... svůj stát s tím Benedikt projezdí křížem krážem na jedno nabití ;-)
8. 9. 2012 23:02
Re: Tohle je pro papeže nepoužitelné,
No a? Veď nejde o to, aby to vozilo pápeža, ide o reklamu.
8. 9. 2012 21:22
Tohle je pro papeže nepoužitelné,
sluha boží potřebuje nejméně 10 cm tlustá skla v oknech a pořádné pancéřování, aby ho náhodou někdo předčasně neseznámil s bohem osobně. Takovou povinnou výbavu elektromotor daleko neutáhne, leda by si auto vezlo další baterie na přívěsném vozíku...
8. 9. 2012 20:33
Re: vlak
no nerikej ze jako autobusak
8. 9. 2012 18:37
Re: vlak
tos tam byl jeste se skolnim zajezdem ne?