Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Parádně restaurovaný Land Rover ukrývá V6 od GM a příslib spolehlivosti

Filip Melich
Diskuze (0)

Restomody nejsou jen upravená Porsche 911, mohou mít i podobu tohoto parádního Land Roveru Series II ze 60. let. Společnost Himalaya mu dala V6 od GM, lepší jízdní vlastnosti a spolehlivost.

Americká společnost Himalaya se specializuje na úpravy Land Roverů Defender, především staršího roku výroby. Na svých webových stránkách říká, že jednotlivé vozy restauruje s ohledem na jejich historii, ale zároveň v klíčových oblastech vylepšuje moderními prvky, aby lépe jezdily a byly spolehlivější. Výsledkem jsou povedené restomody, mezi které patří i kousek, který vidíte v galerii.

Modrý Land Rover Series IIA 88 ze 60. let na první pohled působí nenápadně, ale při bližším ohledání vás začnou tahat za oči detaily jako například masivnější kola ve srovnání s originálem. Pod kapotou se ukrývá zážehový vidlicový šestiválec LV3 od GM o objemu 4,3 litru a výkonu 223 kW (303 k), který spolupracuje s šestistupňovým automatem 6L80E rovněž od koncernu General Motors.

Video se připravuje ...

Listová pera nahradily vinuté pružiny a tlumiče dodala společnost Fox. Podvozek je naladěn s ohledem na jízdu v terénu, takže se nejedná o silniční princeznu. Pohon všech kol byl samozřejmě zachován a kotoučové brzdy dodala společnost Wilwood. Šestnáctipalcové disky kol lakované v barvě karoserie obouvají pneumatiky BFGoodrich.

Interiér je rovněž kompletně restaurován. Zůstala mu jeho jednoduchost, a to navzdory rozšíření výbavy o audiosystém od Alpine se subwooferem a možností připojení USB nebo přes Bluetooth. A protože jde o otevřené auto, v němž je interiér vystaven rozmarům počasí, sedadla jsou potažena hnědou kůží, která by si měla s deštěm poradit.

Podobné restomody snad ani nemohou být levné, což platí i pro tento Land Rover Series II. Jeho cena je totiž 225.000 dolarů, tedy v přepočtu téměř 5,6 milionů korun. Na závěr galerie jsme připojili také pár fotek druhého kousku upraveného v podobném stylu, jen v tmavším odstínu a s odlišnými detaily, k němuž však Himalaya na svých stránkách neuvádí bližší informace. Úpravce jej označuje za edici Charleston.

Filip Melich
Diskuze (0)

Doporučujeme