Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Paříž živě: Suzuki Project Splash

Ladislav Čermák
Diskuze (6)
Suzuki přivezla do Paříže další atraktivní crossover

Suzuki zažívá období velice silného designu. Prakticky všechny její současné modely sbírají body ve statistikách i žebříčcích díky skutečně povedenému vzhledu a novinky tento trend jedině posilují. Tak se pohledný nový Swift spolu s Grand Vitarou začíná znovu zabydlovat i na evropských silnicích, odkud se před nedávnem potichu vytratily. A přichází ještě SX4 a nyní i nový koncept budoucího malého crossoveru na základě Swiftu.

Pouhých 3.780 dlouhý, ovšem také 1.650 vysoký a 1.780 mm široký vozík nabízí díky vysoké stavbě dostatek místa pro čtyři cestující a zvýšený podvozek se může vydat i na polní cestu. Emotivní tvary, sestavené z oblouků a skutečně připomínající velkou vodní vlnu, sice sázejí na osvědčené metody, ovšem známou formu dynamicky rozkročené spodní části a směrem vzad stoupající linie oken dovedl až téměř k dokonalosti. Nechybí samozřejmě impozantní detaily, jako 18" kola, panoramatická skleněná střecha, tvarované pásy předních i zadních LED-světlometů a také miniaturní moduly, nahrazující zpětná zrcátka a obsahující kromě bočních blikačů ještě kamery.

V modře laděném interiéru je pěkně uklizeno. Čistě střižená palubní deska neobsahuje nic zbytečného, pouze velký rychloměr s informačním displejem, uprostřed pak modul s velkou obrazovkou navigačního systému, zpětných kamer, audiosoustavy a klimatizace. Každý z cestujících má k dispozici anatomickou koženou sedačku a dostatek světla, proudícího skrz skleněnou střechu. Řidič přepíná jízdní režimy samočinné převodovky pomocí intuitivně tvarovaného kulového voliče a na koženém volantu má k dispozici multifunkční ovladače.

Technika odpovídá spíše budoucímu sériovému nasazení, než extravagantnímu vzhledu nápadného konceptu; konvenční čtyřventilová zážehová dvanáctistovka si odpustila všechny extravagance a pohání přední kola přes čtyřstupňový automat. Na cestu-necestu se může vydat celkem pět lidí a zvolit si budou moci jistě i jinou barvu, než modrou perleťovou metalízu Lagoon.

Sledujte AUTO.CZ, informace z mezinárodního autosalonu v Paříži budeme průběžně aktualizovat.


Paříž v našem videomagazínu Roadlook TV

Po návratu týmu AUTO.CZ z Paříže zveřejníme i další díl našeho videomagazínu Roadlook TV věnovaný škodováckým novinkám a poté i pořad s nejzajímavějšími pařížskými novinkami.

Speciální pařížská příloha AUTO.CZ

Popis všech novinek u většiny značek s cca. 2.000 (!) fotografiemi zastřeší tradiční speciální příloha serveru AUTO.CZ. Pro představu si prohlédněte přílohu letošního ženevského autosalonu.

Blog Libora Zezulky

Dění ze zákulisí pařížského autosalonu a našeho týmu popisuje Libor Zezulka na svém blogu (libor.blog.auto.cz)

Ladislav Čermák
Diskuze (6)
Avatar - masO
29. 9. 2006 12:12
Re: Oj
sem ja to ale vul, proc sem tam psal ten mail nevite :-O
Avatar - masO
29. 9. 2006 12:11
Oj
No na můj vkus to má moc Céčtyřkojidní zadní světla :-)