Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Partnerství Fordu a Ligy mistrů trvá už 21 let

David Bureš
Diskuze (0)
Jen pro účely letošního ročníku Ligy mistrů dodal Ford více než 900 automobilů, hlavním prezentovaným modelem byla Kuga.

Vítězem letošního ročníku Ligy mistrů se v sobotu stal německý tým Bayern Mnichov. Automobilka Ford při této příležitosti připomíná, že je partnerem slavné klubové soutěže už 21 let.

Ford během letošního ročníku této soutěže prezentoval především aktuální generaci SUV Kuga. Automobil si dokonce fotbaloví fanoušci mohou vyzkoušet na právě probíhajícím Festivalu Ligy mistrů, který se od čtvrtka do neděle koná v olympijském parku v londýnském Stratfordu, dějišti loňských olympijských her.

Na tomto festivalu se ukázal také americký jezdec Ken Block, který návštěvníkům ukázal, jak se jezdí s Fiestou ST.

Ford přiznává, že jeho letošní účast na Festivalu Ligy mistrů je největší v jeho dosavadní historii. „Stejně jako finále Ligy mistrů představuje to nejlepší z evropského fotbalu, Festival Ligy mistrů předvádí některou z nejlepších technik modelové řady Fordu,“ tvrdí Roelant de Waard, viceprezident evropské divize Fordu pro marketing, prodeje a servis.

De Waard tímto prohlášením odkazuje na bezdotykové ovládání pátých dveří z Kugy nebo benzinový motor 1.6 EcoBoost (134 kW) z Fiesty ST.

Ford je partnerem Ligy mistrů již od jejího prvního ročníku 1992-1993, kdy tato soutěž nahradila předchozí Pohár mistrů evropských zemí. Včetně letošního ročníku tuto soutěž vyhrálo 13 různých týmů ze sedmi zemí, jednotlivá finále dohromady navštívilo přes 1,3 milionu fanoušků. Rekordním ročníkem byl ten 1998-1999, kdy finále Ligy mistrů na barcelonském stadionu Nou Camp sledovalo 90.045 lidí.

David Bureš
Diskuze (0)