Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Pět hybridů od Hondy

Michal Fokt
Diskuze (76)
Honda v současnosti nabízí tři hybridní vozy, příští rok to však bude téměř dvojnásobek.

Honda v současnosti nabízí tři hybridní vozy, příští rok to však bude téměř dvojnásobek.

Jeden ze dvou průkopníků hybridního pohonu, japonská Honda, má nyní v nabídce tři hybridy - Insight, Civic a Accord, takže poněkud ztrácí na Toyotu, která má i díky značce Lexus portfolio přece jen větší.

Řady modelů označených IMA (Integrated Motor Assist) by však již na podzim mělo rozšířit nové CR-V, které bude mít světovou premiéru v září. Je tedy pravděpodobné, že se v Paříži představí po boku běžných verzí zároveň i hybrid. Otázkou je, co bude kompaktní SUV pohánět, motor 1.3 i-VTEC IMA z Civicu Hybrid by byl na tento typ vozu malý, ústrojí 3.0 VTEC IMA s VCM z Accordu zase moc velký, dá se tedy předpokládat, že půjde o kombinaci elektromotoru a dvoulitrového benzinového motoru.

Hybridní verzi bude mít zřejmě i Jazz, a to prý již v polovině roku 2007. Ten se však už vyrábí pět let a je tedy nepravděpodobné, že by Honda zapracovávala IMA do modelové řady, která je již zralá na obměnu, byť by to nebylo příliš složité, protože má Jazz velikost motorového prostoru podobný hybridnímu kupé Insight. Je tedy pravděpodobnější, že hybridní verzi dostane do vínku nová generace, která by se v této době měla objevit. Mělo by jít o ústrojí 1.0 VTEC IMA z Insightu, které si stále drží primát nejúspornějšího sériově vyráběného benzinového agregátu.

Oproti původním informacím prý produkce prodejně málo úspěšného kupé Insight zatím končit nebude, v nabídce zůstane prozatím i nadále, právě z důvodu image jeho ekologické (a ekonomické) šetrnosti.

Michal Fokt
Diskuze (76)
11. 5. 2006 21:00
Re: HLÁVKOVEJ SALÁT
Můj postoj je postoj dospělýho chlapa, kterej ví, jak se chovat... narozdíl od zelenejch salátů, který ze svejch postojů dělaj revoluci... Co je šíleného na ježdění? Běžně (a často) jezdím na jídlo i 150 km. Tam... a 150 km nazpět. Koneckonců miluji například v Třeboni candáta v restauraci Šupina a do té to mám ještě mnohem dál... Sakra, jak žiješ? Auto mám od toho, abych v něm jezdil. A jezdím tam kam chci.
11. 5. 2006 20:49
Re: HLÁVKOVEJ SALÁT
A jsi si jistej že nemáš místo velkýho mozku malej a místo malýho ho*no >:-[] P.S. Už toho nechme. Jinak díky, že mě čteš. Ale nemusíš... nenutím tě k tomu. >:-[] >:-[] :yes:
10. 5. 2006 23:18
Re: HLÁVKOVEJ SALÁT
No, vidím, že to čtené jedno procento s tebou mává až až... >:-[] Netrap se. Na to evidentně nemáš, abys ty věty rozklíčoval... to je pro tebe španělská vesnice... >:-[] Zkus vypustit i to jedno procento. Přece mi neříkej, že jsem pro tebe jako magnet. P.S. Že ty čteš všechny mé příspěvky >:-[] ... vidíš, pak se zbytečně vzrušuješ a krkolomně vymýšlíš odpovědi... Na to ovšem nemáš dost mezi ušima... Ach antigti... je to těžké se hledat, co? P.S. Oceňuji, že tě naučili kopírovat texty... to ti jde dobře >:D >:-[] :yes: Jinak s 911 souhlas... já bych spíše použil příměr - výborná, ale ty asi budeš jinej fajnšmekr, nežli já >:-[] >:-[] Tak dobrou noc, hledači vlastního stínu... ;-) :yes:
10. 5. 2006 21:02
Re: HYBRIDNÍ ČARDÁŠ
Ty ty ty >:-[] nějak tě magicky přitahuji, viď... Doufám, že seš v normálu... nerad bych měl horečku z tvejch teplejch nájezdů >:-[] P.S. Pokud jsi z mého textu vyčetl, že mám Ferrari... tak zkus nějakej kurs doučování čtení... to by snad pomohlo... ;-) :yes:
10. 5. 2006 21:00
Re: HLÁVKOVEJ SALÁT
Především upřímné díky, že mě stále poctivě čteš, opravdu si toho vážím. Ovšem, vidím, že to nějak špatně trávíš >:-[] Možná ti ještě přitížím, ale to nahoře není pokus o literární rádoby tvorbu >:-[] Já takhle běžně píši... nemusím se nijak snažit >:-[] Zkus to trávit, nebo, pokud se v tom textu vidíš až moc, raději to ani nečti... >:-[] :yes: