Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Peugeot 307 CC - srdeční záležitost

Ondřej Láník
Diskuze (11)
Peugeot nalákal diváky pařížského autosalónu na studii kupé-kabrioletu, která se na ženevském autosalonu ukáže v produkční podobě...

Peugeot nalákal diváky pařížského autosalónu na studii kupé-kabrioletu, která se na ženevském autosalonu ukáže v produkční podobě. Už studie menšího kabria nesla neobvyklé jméno 2♥6 CC, později se z ní vyklubal model 206 Coupé Cabrio. Stejný postup aplikoval koncern PSA na 3♥7 CC. Tato „srdeční záležitost“ jde nyní do sériové výroby.

Stěžejní myšlenka Peugeotu 307 CC staví na zvýšení funkčnosti kabrioletu, možností zakrýt nebe nad hlavami cestujících v případě nepřízně počasí ne jen plátěnou, ale odolnější pevnou střechou. Při tom však 307 CC za pěkného počasí zůstává atraktivním otevřeným vozidlem, jehož design a ideální silueta neprozrazuje nic o tom, jakou střechu s sebou za sedadly vozíte.

Pro základní proměnu z kupé na kabriolet stačí stisk tlačítka a 25 s vzrušujícího čekání. Elektro-hydraulický mechanismus se stará nejen o sklápění a skládání střechy, ale i o zajištění v krajních polohách.

Čtyřmístný interiér třistasedmičky byl náležitě přepracován. Poměrně vysoká pozice řidiče byla snížena o 40 mm, aby pocity vnitř automobilu byly více sportovní. Celková výška vozidla činí nyní 1,42 m, což je o 90 mm méně oproti běžné 307.

Do kupé-kabrioletu se budou dodávat dva zážehové dvoulitrové motory. Slabší má výkon 100 kW, točivý moment 190 Nm a bude k mání v kombinaci s pětistupňovou manuální převodovkou nebo sekvenční převodovkou se systémem Tiptronic od Porsche. Silnější dvoulitr má výkon 130 kW a nejvyšší točivý moment 202 Nm. Automobil vyjede na 16 nebo 17palcových kolech. Zavazadlový prostor má základní objem 350 l (pokud máte vysunutou střechu) nebo 204 l (jedete-li v karioletu - tedy se složenou střechou).

Interiér třistasedmičky byl povýšen zavedením luxusních materiálů a nových barevných kombinací minimálně o celou třídu výše. Hliník a další kovy, stejně tak jako kůže jsou rozhodující prvky v designu interiéru.

Ondřej Láník
Diskuze (11)