Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Peugeot Boxer: Milion km za osm let

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
Peugeot Boxer z roku 2002 najel během své kariéry u kurýrní služby více než milion kilometrů a stále je vybaven původní pohonnou jednotkou.

Peugeot Boxer, který prokázal obzvláštní vytrvalost, patří firmě Kourimsky z malého města Runkel v Německu. Ta jej využívá především k rozvozu léků do lékáren.

Po více než milionu kilometrů nevykazuje Boxer hesenské kurýrní služby žádné známky únavy. Dodávkový automobil má od svého zakoupení před osmi lety stále stejný motor 2,8 HDi s výkonem 93,5 kW a točivým momentem 300 Nm. Kromě výměny převodovky a vstřikovacího čerpadla nebyly na voze nutné žádné větší opravy.

Jsem si jistá, že automobil ještě nějakou chvíli vydrží,říká Martina Heinz, majitelka firmy. I ostatních 27 Peugeotů z našeho vozového parku musí jen zřídkakdy do servisu.

Kolik kilometrů najeli vaši rekordmani?

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
Avatar - kolmar
27. 9. 2010 14:42
Re: rekordmani
"keď sa natrafí na dobrý kus, jazdí sa s ním po kvalitných cestách a dostáva sa mu pravidelného servisu, vydrží to viac než by jeden čakal"

No poviem len cudoval by si sa. Momentalne zhanam mikrobus. Bol som niekolko pozriet v PL - tam sa s nimi jazdia pravidelne linky, su busy z roku 2002 ktore maju teraz 850 000 km a su uz zhrdzavene, rozbite ale motor maju original - len turbo menene a tak - a v PL nemas ani kvalitne cesty ani pravidelny servis (kanal v stodole a tam sa robi vsetko) a aj tak sa cudujem ako to vydrzi - skoda ze iveco ma slabu antikoroznu upravu...inak davam :yes: za vydrz.
26. 9. 2010 11:43
Re: Motor
no, vstriky priamo neboli spomenute, ale cerpadlo, len taky detail.
26. 9. 2010 11:42
2.8HDi
Ja mam tiez v Jumperi 2001 tento motor a este stale dokaze prekvapit. Len tak zo zvedavosti som skusil akcelerometrom zmerat zrychlenie a vyslo 12,8. To nie je vobec zle. Mam 280 000 a maximalna spokojnost, bolo co-to treba povyvarat na karoserii, ale s pohonnym ustrojenstvom vacsi problem nebol.
26. 9. 2010 11:31
Motor
Tady je vidět že motor jako takový přežívá zbytek auta. Sype se to ostatní - vstřiky, převodovka jsou zmíněny v článku.

Vydržela to ale verze s objemem 2,8. S běžnými 2.2 HDi už to není zdaleka tak slavné, a to nemluvím o elektrice a třeba nápravách, ložiscích kol apod. Pouze motor 2.3 ve Fiatech který je prý původem z Iveca má lepší pověst.
Avatar - gld
26. 9. 2010 11:00
rekordmani
Pekné, milión kilometrov na súčasnom "spotrebáku" :yes:

ukážka toho, že keď sa natrafí na dobrý kus, jazdí sa s ním po kvalitných cestách a dostáva sa mu pravidelného servisu, vydrží to viac než by jeden čakal