Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Peugeot konečně ukázal novou generaci 3008. Stal se z ní fastback

Marek Bednář
Diskuze (28)

Výhradně v elektrické verzi e-3008 představila francouzská automobilka Peugeot novou generaci oblíbeného crossoveru segmentu C. Design je zcela nový zvenčí i zevnitř, kde se značka přiklání k opticky spojeným displejům.

Jak Peugeot sliboval zkraje léta, tak plní – ukázal novou generaci crossoveru 3008. Zatím ovšem jen na pár fotografiích a bez detailnějších technických dat. Slibuje, že kompletní odhalení vozu nás čeká 12. září.

Peugeot 3008 Peugeot 3008

Nová e-3008, jak se model bude pro svůj pohon jmenovat, dostane relativně tenké světlomety s trojicí svítících „drápů“ a zčásti lakovanou přední masku, které se navzdory elektrickému pohonu nevzdává zcela. Designově zůstává crossoverem, jakým byla dosud, ovšem s rozdílem vzadu – splývavá záď s jasnou hranou pod sklem na pátých dveřích se už nedá označit hatchbackem.

Podle Peugeotu je to fastback a jednoho by tak napadlo, že automobilka postavila kopii modelu 408. Ten však má spalovací nebo plug-in hybridní pohonná ústrojí a e-3008 přeci jen vypadá víc jako SUV, jako dosud.

Peugeot 3008 Peugeot 3008

Interiér mnoho překvapení nepřináší, o novém provedení kontroverzního řešení přístrojového štítu i-Cockpit už nějaký ten týden víme. Na přístrojový štít se řidič bude stále dívat přes věnec volantu, nikoliv skrz něj, ovšem displeje jsou nově spojené do jednoho panelu nahoře na palubní desce. Jak se bude takové řešení používat v realitě, ukáže až fyzické seznámení s vozem.

Duo obrazovek doplňuje třetí, tenká na středové konzoli, kterou Peugeot nazývá i-Toggles a nabízí ji už v modelech 308 a 408. Slouží k rychlému přístupu do určitých částí infotainmentu a trik je v tom, že pět ze šesti zkratek zde je možné si nastavit dle libosti. Šestá slouží pro návrat na domovskou obrazovku.

Video se připravuje ...

Technika zůstává zatím neznámá, můžeme jen spekulovat, že vůz dostane 51kWh baterii a 156k elektromotor z modelu e-308.

Marek Bednář
Diskuze (28)

Doporučujeme

1. 2. 2024 09:03
Re: Volant medzi kolenami
Ja zase masivni stredove tunely mam rad, libi se mi pocit ze sedim v aute a ne na lavicce. ....co clovek to jina pisnicka
Avatar - lamal
11. 9. 2023 09:54
Re: vysavač
suhlasim
Avatar - rohYpnol
10. 9. 2023 13:38
Re: Vypadá to dobře, ale
Ano tuhle výmluvu jsem čekal.

1) nikde nepíše že z pohledu řidiče!
2) a právě pohled řidiče bude odvislý od pozice za volantem. Takže pro někoho kdo sedí nalepený na přístrojové desce a stylem barové stoličky možná bude z pohledu pod dolní hranou, ale pro delší postavy a nižší pozici nebude.

Takže retardovaný jsi ty :-!
Avatar - sargis
9. 9. 2023 21:13
Opel
Tak zrejme Grandland B bude karosarky to iste ale s konzerainterierom. Ale ak bude po vzore novej Astry, tak tiez ziadna vyhra.
Avatar - Mokrous
9. 9. 2023 20:35
Re: Re: vysavač
O dobré sedačky se naopak starat nemusíš vůbec. Za mne je ideál kombinace syntetické kůže a alcantary, případně odolné látky, která nechlupatí, nežmolkuje, neodírá se,...
Stačí 2x do roka utřít na sucho mikrovláknem a 1x za 2 roky vzít vlažnou vodou.
A za 4-6 let je interiér jako ze salonu i bez kosmetiky a péče profíka.