Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Peugeot představí nový model 408. Zaměřený bude na ty, pro které je auto potěšením

Filip Melich
Diskuze (9)

Automobilka Peugeot v tiskové zprávě slibuje, že koncem tohoto měsíce představí zcela novou modelovou řadu 408. Má jít o crossover zaměřený na ty, pro které je auto potěšením.

Přestože Peugeot o modelu 408 hovoří jako o zcela novém, ve světě již Peugeoty s tímto názvem jezdí. Jde o sedan technicky vycházející z modelu 308, který byl určen pro vybrané trhy, především v Asii a Latinské Americe. První generace se představila již v roce 2010 a měla relativně svébytný design.

Druhá generace byla odhalena na pekingském autosalonu v roce 2014 a v Číně se také vyrábí. Vzhledově se již více přiblížila modelu 308, přičemž faceliftem prošla v roce 2018. Její elektrická varianta se prodává pod názvem Dongfeng Fukang ES600. Nový Peugeot 408 však má být zcela jiným vozem, a to rovnou s globálními ambicemi. O jeho karoserii Peugeot hovoří jako o kombinaci SUV a fastbacku. Jednoduše řečeno půjde o crossover.

Cílem vývoje Peugeotu 408 bylo dosažení vysoké efektivity a zprostředkování nových zážitků, a to jak po technické, tak vzhledové stránce. Automobilka novinkou dle svých slov míří na ty, pro které je auto potěšením. Jiné informace o voze zatím nemáme. Víme však, že Peugeot zároveň pracuje na modelu 4008, který údajně využije stejnou platformu jako Peugeot 308 a Opel Astra. Je tedy možné, že podobný technický základ dostane také 408.

Peugeot je zatím na informace velmi skoupý. Krom výše uvedeného přislíbil jen to, že se nového globálního modelu 408 dočkáme koncem letošního června. Nezbývá tedy než vyčkat, všechny chybějící informace se včas dozvíme.

Video se připravuje ...

Filip Melich
Diskuze (9)

Doporučujeme

2. 6. 2022 08:49
Re: Tak pokud to auto má být pro nadšené řidiče...
Samozrejme. Asi to nepoznáš, tak príď, skúsime ťa niečo naučiť. Ale z blbosti ťa nevyliečime, zázraky sa nedejú ani u nás.
1. 6. 2022 22:25
Re: Tak pokud to auto má být pro nadšené řidiče...
Vy tam máte taky pravopis?
1. 6. 2022 21:22
Re: Tak pokud to auto má být pro nadšené řidiče...
Kámo, to nie je nič proti vŕzganiu tvojho pravopisu...
1. 6. 2022 17:53
Re: Tak pokud to auto má být pro nadšené řidiče...
A clovek co ma rad auta si nekupi crossover bez motora s blbym icocpitom. Inac neviem ake mate skusenosti, ale minuly tyzden som mal v ruke 2rocny 508sw, ktory pouzivaju viacery ludia denne a vrzgalo tam v interiery skoro vsetko
1. 6. 2022 17:47
Re: Takže celkem bezpohlavní styl VW Jetta
Oficialne dizajn este nikto nevidel, nespoliehal by som sa na tie cinske verzie.