Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Pininfarina + Mitsubishi = Colt Cabrio

Ondřej Láník
Diskuze (0)
Zástupci Mitsubishi Motors Europe B.V. a Pininfarina S.p.A se dohodli na vývoji a výrobě třetí verze Coltu. Je jím provedení kabriolet. Původně plánovanou plátěnou střechu nahradí módní plechový skládací hardtop.

Zástupci Mitsubishi Motors Europe B.V. a Pininfarina S.p.A se jen několik týdnů před uvedením sportovních modelů Colt CZ3 a Colt CZT na evropské trhy dohodli na vývoji a výrobě třetí verze Coltu. Je jím provedení kabriolet. Původně plánovanou plátěnou střechu nahradí módní plechový skládací hardtop.

Smlouva, která byla minulý čtvrtek podepsána v designérském centru Mitsubishi v německém Treburu prezidentem MME Timem Tozerem a Andreou Pininfarinou šéfem firmy Pininfarina zahrnuje design a vývoj Coltu Cabrio a jeho výrobu v továrně Pininfarina v Turíně. Výroba by se měla rozběhnout začátkem roku 2006. Tento vůz se stane přímým nástupcem přislíbeného kabrioletu, který byl vytvořen v evropském designérském centru Mitsubishi pod označením CZ2 a který byl odhalen na autosalonu v Ženevě v roce 2003.

Ohlasy potenciálních zákazníků nakonec změnily původně plánovanou plátěnou střechu konceptu CZ2 na skládací pevnou střechu. Věrný partner Mitsubishi Motors již od roku 1997, Pininfarina, připraví konstrukční změny, nutné pro přestavbu uzavřeného Coltu na otevřený. Italská firma bude zajišťovat také výrobu střešního systému v dceřiné firmě OASYS.

Továrna Mitsubishi Motors NedCar v holandském Bornu bude do celého procesu zapojena dodávkami komponent karoserie, poradenstvím při tvorbě konstrukce samotného otevřeného vozu a při sestavování výrobního procesu.

Ondřej Láník
Diskuze (0)