Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Pininfarina může nabídnout sportovní elektromobil

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Slavná italská společnost může pod křídly indického koncernu Mahindra spustit výrobu výkonného sportovního vozu, k jehož pohonu bude využita elektřina.

Koncem roku 2015 bylo potvrzeno, že dvě společnosti koncernu Mahindra, jimiž jsou Tech Mahindra Limited a Mahindra & Mahindra, převzaly italskou společnost Pininfarina, a to v poměru 60:40. Za sumu 28 milionů dolarů získal indický koncern od dosavadního vlastníka Pincar 76% podíl.

Slavný italský designérský dům se díky tomu finančně stabilizoval a nemusí se obávat nejbližší budoucnosti. Jakým směrem se může ubírat nejen v oblasti designu pak naznačil již na letošním březnovém autosalonu v Ženevě, kde byl představen koncept závodního vozu s palivovými články Pininfarina H2 Speed.

Již při premiéře tohoto konceptu bylo zmíněno, že v případě zájmu ze strany zákazníků může dojít ke vzniku malé série závodních speciálů H2 Speed. Nyní přináší britský magazín Autocar informace o možném vývoji a sériové výrobě vysokovýkonného sportovního elektromobilu Pininfarina.

Ten může svým designem navázat na letošní koncept H2 Speed, jímž dalo italské designérské studio více než jasně najevo svůj zájem o alternativní pohonné systémy výkonných automobilů. V případě techniky může tento elektromobil vycházet ze zkušeností získaných Mahindrou v sérii Formula E, v níž startují monoposty poháněné elektřinou.

Termín kdy můžeme očekávat možné představení sportovního elektromobilu Pininfarina magazín Autocar neuvádí.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)