Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Plánovaná Mazda 1 bude konkurovat Škodě Citigo, nebo Tatě Nano

David Bureš
Diskuze (15)
Prodeje miniaut rostou, a tak Mazda zvažuje, že do tohoto segmentu také vstoupí.

Mazda uvažuje nad výrobou minivozu, který by byl menší než současný model 2. Mazda 1 však na trh nedorazí dříve než v druhé polovině tohoto desetiletí.

Yasuhiro Aoyama, generální ředitel Mazdy pro prodeje a marketing, australskému serveru GoAuto řekl, že automobilka neustále zvažuje, zda potřebuje miniautomobil. Ten by se s ohledem na logiku označení modelů značky měl jmenovat Mazda 1.

Uvažuje se nad dvěma možnými podobami takového vozu. Buď by se jednalo o superlevné auto určené pro rozvojové trhy, mezi jehož konkurenty by mohla patřit například Tata Nano, nebo by bylo městským automobilem podobně jako Škoda Citigo.

Konkurent Škody Citigo by byl lehký a používal by malé motory, což by automobilce pomohlo splnit přísné evropské normy chystané pro budoucí léta. Levným vozem by Mazda zase posílila svoji pozici na rozvojových trzích.

Mazda hledá partnera, který by jí s výrobou miniauta pomohl. Od něj žádá levnou pracovní sílu, aby byl automobil co nejlevnější. Potenciálním místem výroby je Indonésie.

Japonský výrobce by na vývoji minivozu mohl spolupracovat s Fiat Group. Vždyť spolu s italskou automobilkou Mazda pracuje na vývoji roadsteru s pohonem zadních kol. Fiat má navíc dostatek zkušeností s tímto segmentem.

Aoyama se však nechal slyšet, že Mazda má dostatek schopností, aby mohla miniautomobil případně vyvinout vlastními silami.

David Bureš
Diskuze (15)
Avatar - micaello
31. 10. 2012 15:37
Re: Mazda 2 je nedoceněné auto...
Skvele a trefne napsano. Naprosty souhlas :yes:
22. 10. 2012 13:09
Re: Mazda 2 je nedoceněné auto...
mas pravdu, vzhlad a vybava za danu cenu je pri mazde2 uplna tragedia...
keby stala hned aj polovicu z ceny, aj tak ju nik nekupi lebo vyzera ako vyzera...
na druhu stranu, ziadne auto segmentu B nejazdi tak dobre
21. 10. 2012 20:35
Re: Mazda 2 je nedoceněné auto...
Naprostej souhlas, platí to pro téměř všechny japonce v tomhle segmentu - Toyota Yäris, Suzuki Swift, Honda Jazz......radost tyhle auta řídit a hlavně v nich vše funguje tak nějak samozřejmě narozdíl od koncernu atd. (tam je člověk rád, že zrovna nesvítí nějaká kontrolka apod.).
21. 10. 2012 19:33
Proč ne?
Nevidím problém :-)
21. 10. 2012 18:32
Re: Mazda 2 je nedoceněné auto...
Lépe bych to nenapsal, interiér je sice slabší, ale pokud jde někomu o lepší odhlučnění interiéru a celkově dotaženější interiér, pro toho je tu Polo, ti kdo se za volantem chtějí bavit, zvolí Mazdu. Že její kvality většina českých zákazníků nedokáže ocenit? Jejich problém..