Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Plymouth Hemi Superbird: Auto s největším křídlem je na prodej

Michal Fokt
Diskuze (2)
Americká osmiválcová nádhera ze sedmdesátek v excelentním stavu míří do dražby. Chcete ji?

Mám rád tyhle zprávičky o tom, že tu a tam jde do aukce nějaký klasický automobil. Je mi to sice houby platné a vám zřejmě také, ale co je na těchto informacích nejlepší - povětšinou špičkové doprovodné fotografie ukazují auta z (ne)dávné minulosti, která jsme v řadě případů znali jen z nekvalitních dobových nebo amatérských fotografií. Ukazují se nám na detailních snímcích přesně tak, jak před lety mířila z výrobních linek přímo k zákazníkům.

A to je i případ tohoto Plymouthu Hemi Superbird z roku 1970. Nemá cenu řešit, že půjde v únoru do aukce Mecum ve floridském Kissimmee, ani to, že se očekává konečná cena někde kolem těžko uvěřitelných 450 tisíc dolarů, protože jde o jeden z mála známých dochovaných exemplářů v takovém stavu. Prostě se jen pokochejte klasickou "amerikou" z dob, kdy se objem ničím nenahrazoval.

Auto má aeropaket A13, jenž způsobuje, že se všechny japonské sporťáky musí se svými titěrnými křídélky upřímně stydět, patnáctipalcová kola Rallye, chromové koncovky výfuku, posilovač řízení a předních kotoučových brzd, tónovaná skla, dřevěný volant, elektrické stahování oken nebo sedadlo řidiče stavitelné v šesti směrech. Ale hlavně - sedmilitrový V8 s výkonem 431 koní, schopný auto rozjet na rychlost přes 220 km/h.

Michal Fokt
Diskuze (2)
29. 12. 2016 11:37
vím jak ušetřit :)
jeden kousek je na východ od nás [odkaz]

Možná není v tak výborném stavu, to se z fotek nedá poznat, ale je za 180 tis Eur.
29. 12. 2016 09:04
Maximální rychlost
Nesekli jste se náhodou v jednotkách?