Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Podnikatel zaplatil auto drobnými, v 66 pytlích přinesl 435.000 Kč

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Platit za auto v hotovosti už je dnes poměrně raritní a v mnoha případech dokonce i nemožné. Čínský podnikatel však narazil na prodejce, který neměl problém přijmout jeho platbu za automobil ve formě mincí. Ty byly uloženy v 66 pytlích a jejich přepočítání trvalo celé tři dny.

Zatímco v Česku jsme si zvykli platit bezhotovostně pomalu i za rohlíky, v Číně se stále najdou staromilci, kteří chtějí platit hotově dokonce i za auta. Případ, který se nedávno odehrál ve městě Cchang-čou, je už však skutečně extrémní. Tamní podnikatel totiž přijel do dealerství s 66 pytlíky, v nichž měl drobné za 435.000 Kč.

Přepočítat takové množství drobných je samozřejmě dost náročné a proto není divu, že ve většině dealerství by zákazníka s podobným obnosem pravděpodobně hnali ze dveří. Majitel tohoto dealerství však vyčlenil až deset zaměstnanců, kterým přepočítávání zabralo okolo tří dnů.

Docela by nás zajímala celková hmotnost mincí, kterou však zdroj bohužel neuvádí. Jejich hodnota se však vyšplhala až na částku 130.000 čínských Juanů, tedy cca 435.000 Kč. Ani to však k pořízení automobilu nestačilo a zákazník musel doplatit dalších 60.000 Juanů (cca 201.000 Kč). Doplatek už ale uhradil klasicky převodem na účet.

Jakým vozem zákazník odjel, sice nevíme, záběry z interiéru dealerství však naznačují, že se mohlo jednat o autobazar. To by ostatně vysvětlovalo i ochotu personálu k přijetí tak zvláštní platby. Někdy je totiž přijatelnější počítat tři dny mince, než čekat týdny na nového zákazníka.

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - Hammunasakra
4. 6. 2019 09:19
Fakt trapný
Děláte si pr.el? To je zpráva z roku 2015 :no: :-(