Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Pogea Racing udělá z Alfy Romeo 4C supersport

Michal Fokt
Diskuze (2)
Devět set kilo a 415 koní? Zavedené supersporty budou mít z téhle německé úpravy Alfy 4C pěkně nahnáno.

Alfa Romeo 4C se teprve začíná na některých trzích objevovat na showroomech, ale německá tuningová firma Pogea Racing už má docela slušnou představu o tom, jakým způsobem bude nový italský sporťák upravovat. A plány to jsou opravdu hodně ambiciózní.

V plánu je poměrně radikální karbonový widebodykit, jenž změní nejen příď a záď kupé, ale i jeho profil, to vše s cílem omezit vztlak a zlepšit stabilitu ve vysokých rychlostech. Alfa také dostane na přední nápravu široká 19" ráfky XCUT, vyvinutá společně s KW a na zadní dokonce jejich alternativu v rozměru 20".

Radikální změnou charakteru projde také 1,75litrový čtyřválec TBi, jenž posílí téměř na dvojnásobek - z 240 k na 415 koní (305 kW), přičemž točivý moment povyskočí z 350 na 450 N.m. Asi si dokážete představit, jak asi bude s 895 kg vážícím autem cvičit...

Pogea za tímto účelem připravuje nová turbodmychadla, svody, výkonnější palivovou soustavu a chlazení. Podvozek dostane tlumiče a pružiny od KW a přestože se zatím nehovoří o brzdách, je velmi pravděpodobné, že ke změnám dojde i v této oblasti. Individualizace interiéru už bude plně v kompetenci zákazníka, jenž bude moci volit ze široké škály doplňků a úprav od koberečků po kompletní kožené čalounění. Škoda, že nevymysleli také něco s těma hmyzíma očima...

Michal Fokt
Diskuze (2)
Avatar - Jaros71
18. 6. 2013 16:26
Parádní Alfa
Design je parádní..!! :yes: :yes: :yes:
A rozhodně bych tedy ty světla neměnil.. ;-)
V takovéto úpravě půjde o super auto..
Na výkonové parametry jsem zvědav a na cenu taky.. :-)
Avatar - Pekelná Micinka
18. 6. 2013 15:14
Alfa Praga
Škoda, že to není Praga Racing, docela by se mi 4C hodila k tomu, jak bych si představoval moderní sportovní/závodní Pragu.