Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Polestar vstupuje do nové éry. Všeříkajícím poselstvím to oznamuje na Instagramu

Stanislav Kolman
Diskuze (0)
Automobily Polestar bez odznáčku Volva na přídi budou brzy realitou. O transformaci už nějaký čas víme, následující post ze sociální sítě lze chápat jako odstartování nové kapitoly.

Před zhruba čtvrt rokem oznámila švédská automobilka Volvo zásadní změnu. Polestar, do té doby výkonná divize značky, bude nově zcela nezávislou společností s vlastní flotilou modelů. Nyní jsme se dočkali decentního, avšak všeříkajícího vyjádření ze strany Polestaru. Na oficiálním Instagramu se totiž objevil příspěvek s nápisem „Konec“.

volvo volvo

Spolupráce odstartovala v roce 1996. Nejprve šlo o partnerství v motoristickém sportu, až později začaly obě strany kooperovat i při stavbě silničních vozů. V červenci 2015 se Polestar stal plnohodnotnou dceřinou společností Volvo Cars.

Pod hlavičkou Polestaru mají na trh dorazit „světově úspěšné a vysoce výkonné elektrifikované automobily“. Definitivní konec partnerství s Volvem to ale neznamená. Nejenže Polestar bude pod křídla švédské společnosti i nadále patřit, ale vzájemná spolupráce inženýrů umožní úspory finančních prostředků při výzkumu a vývoji. Stejně tak budou vznikat úpravy pro modely Volvo pod značkou Polestar Engineered.

V průběhu podzimu odhalí nová značka podrobnosti o chystaných produktech pro příští léta. Jedním z nich má být kupé o výkonu kolem 600 koní. Pravděpodobně nepůjde o zcela nový model, ale auto postavené na základech Volva. Má kupříkladu šetrně využívat uhlíková vlákna, aby byla zachována co možná nejnižší hmotnost. Takřka jisté je nasazení hybridního pohonu.

Pokud byste chtěli mít v garáži poslední automobil, který vznikl v režii výkonné divize Polestar, musíte sáhnout po Volvu XC60 s motorem T8 o výkonu 421 koňských sil, případně větším sourozenci XC90 se stejným pohonným ústrojím.

Stanislav Kolman
Diskuze (0)