Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Policejní Passat pomáhal a chránil, narazil přitom do kamionu

Vitek
Diskuze (82)
V krátké době jde už o druhou nehodu ostře sledované flotily rychlých Passatů.

V pátek dopoledne havaroval na D11 hlídkový Volkswagen Passat dopravní policie, když pronásledoval rychle jedoucí vůz. Posádka se střetla s kamionem, který údajně náhle přejel do levého pruhu. Jako první o tom informoval server iDnes.cz.

Není to poprvé, kdy řidič policejního Passatu nezvládl situaci a připletl se do dopravní nehody. Známý je případ, kdy policejní Passat přejel přes svodidla do protisměru. Zcela nedávno pak došlo k tragické nehodě v Dobříši, kde se policisté v Passatu prudce otočili do protisměru za „pirátem“ a přehlédli přitom motocykl, jehož řidič po nárazu zahynul.

Z dosavadních výsledků vyšetřování přitom vyplývá, že řidič auta, kvůli kterému se Passat otáčel, jel na rovném a přehledném úseku na konci obce rychlostí asi 63 km/h.

Dnešní nehoda policejního VW Passat na D11 zablokovala levý pruh dálnice, což vedlo ke vzniku několikakilometrové kolony.

Přehled: Registrační značky stíhacích Passatů Policie ČR

Vitek
Diskuze (82)
Avatar - Chuck Norris
29. 8. 2012 12:15
Re: co to tu riesite?
Bydlím 15km odtantuď a jezdím okolo těch svíček do práce. Je to rovinka do kopce v průmyslový části dobříše kousek za značkou dobříš... široká silnice, široké křižovatky atp... všechno naprosto přehledné. Na internetu koluje video kde si dal někdo práci s tím že jel za pasatem který měřil protijedoucí auta a povedlo se. Opět před křižovatkou otočka bez jakéhokoliv náznaku, blinkru´atp... samozřejmě proti, ač dál, jela auta a za ním jel ten člověk co to natáčel. Už za tohle bych se otočil za nima a tohle jim ještě před tím chyceným řekl...
Avatar - Ada je zase tady
30. 6. 2012 09:58
Re: co to tu riesite?
To je omyl. Predevsim by meli zasahovat na silnicich I. tridy typu "Karlovarska" a chytat ridice ruskoodsacke mafie, kteri predjizdi se svymi cernymi Audinami A8 a X6 pres plnou caru proti kopci a do neprehlednych zatacek. A brat jim na miste za obecne ohrozeni papiry.

Bohuzel kmotri to maji osetrene, dalnicni Passaty na takovou silnici asi nesmi a mistni policajti tehle zveri jen salutuji. Vsak jste to videli z Janouskem - v ozralosti naboural, umyslne prejel a tezce zranil ridicku jineho vozu a ani mu nesebrali papiry... 8-s
Avatar - Nerez
30. 6. 2012 00:24
Re: trotl
Teď jsem jel z Jihlavy do Olomouce a byl jsem překvapen, co na dálnicích jezdí. Několik předjíždějích kamionů, co zdržely spoustu aut v levým pruhu tím, že předjížděli tak minimalně minutu(vesměs poláci) a několik desítek *, co při přejíždění z pruhu do pruhu neumí drbnou do páčky blinkrů. Pokud toto jezdí všude, nedivím se, že k nehodě došlo...
Avatar - peV
29. 6. 2012 21:42
Re: Co je smyslem?
Myslíš, že když bude policie tolerovat extrémně rychlou jízdu, tak těch závodníků ubude, nebo se přidaj další, co se dneska drží na uzdě?. Bohužel represe u nás funguje pořád líp než apel na respekt k zákonům.
Podle tvého argumentu bychom mohli zrušit policii úplně, protože při chytání zlodějů může dojít k přestřelce a situace pak bude nebezpečnější, než kdyby zloděj v klidu odešel.
Navíc v tom článku stojí, že situaci "údajně" zavinil řidič kamionu, tak jakýpak magoři?
29. 6. 2012 21:33
Re: Se nám to
No a jsme u toho ,,a když ho vyfotí, tak přes tmavá skla to byla "osoba blízká",, , takže ty passaty a vůbec měření auty jsou přesně kvůli tomu. Tedy kvůli penězům. Sám jsis odpověděl.

Mě třeba fascinoval souboj o značku ,,měření obecní policií,, - Policisté si stěžovali, že řidiči jedou na úseku příliš pomalu a tak značka byla obnovena. Ale o to snad jde ne ?

Takže tedy, jsou passaty pro naší bezpečnost a nebo je to velmi dobrá možnost jak dostat do státní kasy nějaký ten peníz navíc. Jezdím často autem ( já tedy jezdím tempomat 140 ) s lidmi, kteří rychlost na dálnici vůbec neřeší. Neřešili ji ani předtím a ani teď když jsou passaty. Nikdy jsem se necítil nebezpečně a nevím o tom, že by někoho ohrozili. Ale to jedno - výsledek to nemá ... ti co chtějí jezdit rychle passaty neodradí. Maximálně od nich vyberou nějakou tu pokutu a nebo zabaví nějaký ten řidičák. Tedy peníze.

BTW: Viděl jsem je už několikrát honit se za motorkou a pochybuju, že by uspěli. Jednou jako spolujezdec jsem byl účasten dost nebezpečné situace, kdy motorkář proletěl mezi hustým, ale plynulým provozem tak 200+ a za ním byl passat. My v levém a neměli jsme kam uhnout. Passat šel hodně na brzdy a měl co dělat. Po chvíli nám uvolnili místo do pravého a my uhli. Hodný policista na nás udělal milé gesto a jali se pronásledovat piráta dál. V zásadě si myslím, že i kdyby jel těch 200 bez policajtů, mohl jet bezpečně. Koneckonců na té motorce nesedí anonymní pirát s páskou přes oko, ale dost dobře táta od rodiny co to chtěl jen někde na rovince trochu ,, prohnat ,, .Najednou maják ...Viděl poslední 3 body na řidičáku, práci na kterou potřebuješ papíry. A uvědomil si, že... A pak mu cukli nervy ...