Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Policie vybírá místa pro Speed marathon 2022, veřejnost se opět může zapojit

Ondřej Mára
Diskuze (9)

Tipy na vhodná místa pro Speed marathon 2022 může veřejnost posílat do konce února.

I tento rok proběhne již tradiční bezpečnostní akce Speed marathon, během které se policisté zaměří na dodržování stanovených rychlostních limitů na území celé České republiky. Na výběru míst, kde se bude rychlost měřit, se přitom nepodílejí jen policisté, ale také samotní občané.

Ti mohou po dobu celého února vybírat riziková místa prostřednictvím mapy na webu Bezpečné cesty.cz. Vedle vkládání tipů na nová místa se navíc veřejnost může podílet i hlasování pro již označená místa. Hodnocení totiž bude vycházet právě z počtu hlasů.

Připomeňme, že akce Speed marathon je preventivní akcí Policie ČR, která probíhá v rámci celoevropské kampaně Roadpol. V minulém roce akce probíhala ve středu 21. dubna, kdy se policisté s radary přesouvali mezi přibližně 800 vytipovanými místy.

Navzdory předem známému datu akce i vybraným lokalitám přitom policisté zjistili 2.747 přestupků, z čehož se 2.322 týkalo právě překročení rychlosti. Kontroly ale odhalily i vozy v nevyhovujícím technickém stavu, řidiče pod vlivem návykových látek, řidiče bez zaplacených dálničních známek nebo nepřipoutané členy posádky.

Akce trvala v minulém roce 24 hodin a celkem se do ní zapojilo 669 policistů. Na konkrétní datum letošní akce Speed marathon a vybraná místa si ale ještě budeme muset nějakou chvíli počkat.

Ondřej Mára
Diskuze (9)

Doporučujeme

Avatar - xxc
6. 2. 2022 20:40
Re: šetření
V mestach ma este vacsi vyznam uplne zakazat auta, tolko ludia prejdu aj peso alebo bicyklom. Vela ludom by to pomohlo k zivotu.
Avatar - petr petrumr
6. 2. 2022 18:20
Re: šetření
ale tady se bude měřit ve městech.
Avatar - xxc
6. 2. 2022 16:06
Re: šetření
Keby zakazali auta a automobilovu dopravu, prezilo by ovela viac ludi, ako len tie zenske. Inak rychlost nezabija, zabija to nasledne spomalenie.
Avatar - petr petrumr
6. 2. 2022 07:06
Re: šetření
Joo, tak si to nech pro sebe a přečti si desatero jak přispívat v diskuzích. Kdybys napsal jak jezdíš, tak by diskuze byla objektivní. Kdyby auto jelo 45km/hod, dvě ženský by u nás přežily, Kolik ti zbývá roků života nenapíšeš, budeš tady za týden, měsíc? Přečti si jak rychlost zabíjí, nebo ty hledáš chyby v textu a nejsi schopen pochopit nebezpečí rychlosti?
Avatar - caliban
5. 2. 2022 22:26
Re: šetření
Čemu to prospěje, to netuším. Ale mezi posledním slovem ve větě a interpunkčním znaménkem se nedělá mezera.