Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Policie ČR převzala 14 nových vozů Škoda Yeti

redakce AUTO.CZ
Diskuze (9)
Yeti v policejní úpravě jsou vybaveny dieselovým motorem 2,0 TDI s výkonem 103 KW a mají pohon všech kol.

Zástupci krajských ředitelství policie v pátek převzali 14 nových vozů Škoda Yeti v policejní úpravě z celkových 28. První polovinu aut si policisté vyzvedli již na konci loňského roku. Zakázku na 28 vozů typu SUV vyhrála automobilka ve veřejném tendru loni v listopadu.

Klíčky od čtrnácti vozů převzali v Mladé Boleslavi od zástupce automobilky Petra Pečenky. "Jsme velice rádi, že jsme mohli policii upravené vozy Škoda Yeti nabídnout. Nejen proto, že jde o významnou zakázku, ale také, že uvidíme i nadále českou policii jezdit ve vozech domácí produkce," uvedl Pečenka.

Policejní Škody Yeti jsou vybaveny dieselovým motorem 2,0 TDI s výkonem 103 KW a mají pohon všech kol.

"Vozy byly pořízeny k výkonu služby například v horských oblastech, kde je nutný pohon čtyř kol. Měly by být tedy použity v místech, kam se běžné vozy nedostanou. Tím bude zajištěna větší akceschopnost policie," řekl ČTK mluvčí policejního prezidia Jaroslav Ibehej.

Součástí vozů jsou vysílačky, majáky, stříbrná barva s charakteristickým polepem, ale i omyvatelný potah zadních sedadel nebo modré zábleskové světlo v čelní masce.

Auta značky Škoda jsou největší součástí vozového parku policie. V současnosti jsou v jejích službách zastoupeny modely Felicia, Fabia, Octavia, Superb a Yeti.

Policie měla podle Ibeheje k 1. lednu letošního roku k dispozici 8243 osobních vozů, z nichž více než 90 procent tvoří auta značky Škoda, 432 motorek, 216 mikrobusů a autobusů a 628 nákladních aut.

Škodovky používá i policie v jiných zemích, například v Polsku, Rakousku, Izraeli či Portugalsku.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (9)
Avatar - Katikakus
7. 4. 2011 09:06
Re: Do terénu ?
Vzdyt ma pravdu. Ja jsem rad, ze policajti dostali Skodovky - a preju jim to z celeho srdce >:-[]
Kazdopadne podle vyjadreni v clanku - auta pro horske oblasti a pouziti v terenu - neni Yeti zrovna tou nejlepsi volbou. Yeti neni terenni vuz (stejne jako vetsina SUV/crossoveru), i kdyz si jeho zdejsi pubescentni adoranti budou namlouvat neco jineho sebevic.
Avatar - Hombre_71
4. 4. 2011 18:46
Re: Do terénu ?
Nic lepšího si nezaslouží >:-[]
Avatar - Hamunasakra
3. 4. 2011 21:14
Re: Lidovky
A tady ta z lidovek - a je fakt o dost LEPŠÍ :yes: :-)

[odkaz]
3. 4. 2011 19:48
Re: Lidovky
Tady je oficiální tisková zpráva: [odkaz]
2. 4. 2011 21:57
Re: Do terénu ?
Vy jste musel vidět Yetiho z hodně velké dálky.