Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Policie obvinila zaměstnance Škody Auto Kvasiny z krádeže součástek za 1,4 mil. korun

Diskuze (0)

Osmadvacetiletý pracovník závodu Škoda Auto v Kvasinách na Rychnovsku byl obviněn z krádeže většího množství součástek určených k výrobě aut značky Škoda za více než 1,4 milionu korun.

Kriminalisté ukončili vyšetřování případu a předali státnímu zástupci spis s návrhem na podání obžaloby. ČTK to tom informovala policejní mluvčí Eliška Majerová. Obviněnému zahraničními zaměstnanci Škody Auto hrozí až osm let vězení. Muž je stíhaný na svobodě.

"K objasnění případu přispěla spolupráce kriminalistů s ochranou závodu společnosti Škoda Auto Kvasiny," uvedla Majerová.

Video se připravuje ...

Krajské policejní ředitelství v Hradci Králové o podobném případu informovalo naposledy loni v květnu. Tehdy sedmatřicetiletý pracovník závodu v Kvasinách byl obviněn z krádeže nejméně 600 kusů senzorů na ochranu chodců za více než 1,8 milionu korun. Také v tomto případě šlo o cizince, v automobilce byl jako agenturní pracovník.

Předchozí známé případy větších krádeží v kvasinském provozu jsou staré několik let. Před třemi lety policisté spolu s lidmi z automobilky odhalili zaměstnance podezřelého z krádeže desítek volantových airbagů a několika volantů z nově vyrobených luxusních modelů aut. Škoda tehdy činila přes 400.000 korun. Před šesti lety policie odhalila zaměstnance, který ukradl řídící jednotky, parkovací systémy a zámky za více než půl milionu korun.

Diskuze (0)

Doporučujeme