Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Policie prodává nepotřebná auta. Můžete je mít levně, ale voňavky to fakt nejsou

Jan Zajíc
Diskuze (30)

Krajské ředitelství Zlínského kraje se zbavuje nepotřebných vozidel. Je mezi nimi i Octavia s charakteristickým polepem. Vyjít by mohla velice levně.

Policisté ze zlínského kraje aktuálně nabízejí tři auta - jedno klasické služební, dále zelenou octavii první generace a také Fiat Doblò.

Škoda Octavia druhé generace ve známém barevném provedení je z nich asi nejzajímavější - i když ji nový majitel samozřejmě dostane už bez polepů a vestavby. Interesantní je totiž její stav.

Škodovka s atmosferickou jedna-šestkou od roku 2008 najezdila 270.694 km a v popisu technického stavu se dočteme o vysoké spotřebě motorového oleje, korozi prahů a blatníků, poškrábaných částech karoserie (levé přední dveře, kapota, víko zavazadlového prostoru), poškozené levé svítilně, opotřebovaných sedadlech a nefunkční převodovce. 

Policie zmiňuje také úniky provozních kapalin, nefunkční akumulátor, korozi výfukového potrubí, oděrky a promáčkliny, opotřebovaný interiér, neúplnou povinnou výbavu a výbavu interiéru, nutnou výměnu provozních kapalin a vadné lišty stěračů. Vůz také v součastnosti nesplňuje podmínky zákona č. 56/2001 Sb., o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích.

Jinými slovy, tahle oktávka si zažila opravdu hodně. A pokud byste se rozhodli ji koupit, čekala by vás spousta práce, abyste ji dali dohromady.

Na druhou stranu by policejní škodovka mohla vyjít levně. Prodej probíhá formou soutěže, v níž vůz získá nejvyšší nabídka. Minimální cena je však jen 9.500 Kč.

Ani zbylá dvě auta nejsou zrovna voňavky. Výše zmíněnou jedničkovou octavii s přeplňovaným 1,8litrovým motorem a pohonem všech kol z roku 2002 trápí vysoká spotřeba oleje a koroze - v předních blatnících jsou dokonce díry. Nabídka zmiňuje také poškozené lamely ventilace, vůle v uložení stabilizátorů přední nápravy, korozi rámu nápravy a absenci spodního krytu motoru.

Kvůli vadnému diferenciálu zadního nápravy musel být elektronicky odpojen zadní náhon. V tomto případě minimální nabídka činí 5000 Kč.

Třetím vozem, kterého se Krajské ředitelství Zlínského kraje zbavuje, je Fiat Doblò z roku 2015. To má pro změnu za sebou dopravní nehodu, i proto minimální cena činí jen 22.500 korun. Podle znaleckého posudku by si oprava měla vyžádat 217.785 Kč.

Jestli vás některý z automobilů zaujal, nabídky můžete podávat do 5. září.

Jan Zajíc
Diskuze (30)

Doporučujeme

20. 8. 2019 08:46
Re: Spotreba oleje
Ono ani u koncernu neni 1.6 jako 1.6 - do Octavky se daval "maly dvoulitr" EA113, kde se tu spotrebu moc vychytat nepodarilo.. do VW a Seatu se tou dobou montovala 1.6 EA111, potomek motoru z Felicie, tam to bylo o trochu lepsi.
20. 8. 2019 08:35
Re: Spotreba oleje
U jakýho motoru? Já bych to spíš tipnul na kroužky. Tam se to koncernu moc nedařilo. V rámci snižování emisí se používaly nevhodný kroužky. Ale zase měli nižší třecí ztráty. Co na tom, že motory žraly olej. To v rámci homologačních testů na emise nevadí.
Avatar - Beefcake
19. 8. 2019 20:39
Re: Spotreba oleje
Koncil som s 1l/1000. Zrejme tesnenie.
Avatar - LeonST
19. 8. 2019 19:35
Nekupovat
Vzhledem k tomu, že máme v rodině příslušníka státní bezpečnosti, mohu jen potvrdit, že údržba těch aut je doslova katastrofální, do 1.8 TSI minerální olej a jiné lahůdky nejsou problém. Prostě zelené mozky :D
Avatar - nokia9500
19. 8. 2019 19:14
Re: Benzínovou Oktávii
copak O1 má zadní diferenciál ?