Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Policisté si dnes převzali nové Superby a Kodiaqy, podívali jsme se i dovnitř

Ondřej Mára
Diskuze (33)

Jde o první várku z celkem 538 nových značených služebních vozů Škoda Kodiaq a Superb s 2,0litrovými motory a pohonem všech kol.

Policisté si dnes u zákaznického centra automobilky Škoda v Mladé Boleslavi slavnostně převzali první várku z celkem 538 nových služebních vozidel Škoda Kodiaq a Superb, kterými policie postupně obměňuje a modernizuje svůj vozový park.

Z celkem 538 nových služebních vozů bude 500 kusů tvořit model Kodiaq. Všechny vozy jsou osazeny zážehovým motorem 2.0 TSI o výkonu 140 kW, který přes sedmistupňovou převodovku DSG roztáčí všechna kola. Vozy byly dodány ve výbavě Ambition, výbavu však rozšiřuje ještě Škoda Originální příslušenství, jako koberce či mříž v zavazadlovém prostoru.

V rámci úprav pro Policii ČR navíc vozy dostaly přípravu pro radiostanici, polepy v tradičním policejním designu nebo výstražné zařízení na střeše a v předním nárazníku. Zajímavostí přitom je, že se nápis STOP přesunul z majáků za sklo pátých dveří a za stínítko .

V kufru se pak kromě jiného objevil také speciální organizér, umožňující bezpečné a přehledné upevnění další výbavy. Jak totiž během projevu zmínil ministr vnitra Jan Hamáček, výbava policejních vozidel se v posledních letech podstatně rozrostla, což je jeden z důvodů, proč někteří policisté nově přesednou z kombíků do vozů SUV.  Nové policejní Kodiaqy by se měly objevovat jak v horských oblastech, kde uplatnění pohon všech kol, tak v aglomeracích, kde se částo hodí vyšší světlost.

Je skvělé, že lidé konečně uvidí policisty v nových vozech Kodiaq a Superb. Je to důkaz, že svůj slib o konci ojetin u policie, o velké obměně vozového parku jsem myslel vážně. Těmito SUV a Superby to navíc rozhodně nekončí. Přeji policistům, ať se jim v autech dobře jezdí.“ uvedl místopředseda vlády ČR a ministr vnitra Jan Hamáček.

Dopravní policisté si pak objednali 38 kusů modelu Škoda Superb nové generace, jimiž nahradí dosluhující automobily s nájezdem stovek tisíc kilometrů. Tentokrát se ale dopravní policisté rozhodli pro vozy v karosářském provedení kombi, které na rozdíl od starších dálničních speciálů nechali obléci do standardních policejních barev.

Automobily jsou dodávány se zážehovým motorem 2.0 TSI o výkonu 206 kW, který je i tentokrát spojen s převodovkou DSG a výkon posílá na všechna kola. Všechny vozy budou dodány ve výbavě Ambition, dostanou ovšem také adaptivní podvozek. Akceleraci z 0 na 100 km/h by pak měly zvládnout v čase 5,8 sekundy a jejich rychlost je omezena na 250 km/h.

Kromě výstražného zařízení, polepů, přípravy na radiostanici a dalších drobností jsou navíc Superby vybaveny výkonným kamerovým systémem vpředu i vzadu, který bude sloužit ke čtení registračních značek a okamžité kontrole uhrazení dálničního poplatku. V kufru je pak speciální vestavba, kterou budou moci dopravní policisté využít jako mobilní kancelář.

Věřím, že nejen policisté, ale i veřejnost ocení další modernizaci našeho vozového parku, která není v letošním roce poslední. Jako velmi důležitý přínos vnímám také to, že policisté s každým novým služebním dopravním prostředkem jezdí ve stále bezpečnějších a účelnějších vozech,“ uvedl policejní prezident Jan Švejdar.

Závěrem můžeme zmínit, že automobilka Škoda dodává vozy policistům i ministerstvu vnitra již od roku 1993. Od té doby už přitom mělo dojít k předání přes 20 tisíc automobilů Škoda nejrůznějších modelů, specifikací a s různými úpravami.

Ondřej Mára
Diskuze (33)

Doporučujeme

Avatar - JFK
23. 7. 2021 17:22
Re: PČR jezdí v drtivé většině...
Povýšil ho kde, na ředitele čištění čištění potrubí s plynem nebo ředitele výměny grafitu v jaslovských bohunicích?
Avatar - JFK
23. 7. 2021 10:50
Re: PČR jezdí v drtivé většině...
:D :D Tak prý slušný člověk běžně nadává ostaním do kreténů.. no tos zabil Ryťmus, je vidět, že tvou výchovu formovala nižší kasta, kde je rozdíl mezi těmito dvěma slovy mimo rozlišovací schopnosti :D :D

Že tam, odkud pocházíš, je to historicky součást krásného Maďarska, je něco, za co já nemůžu, tak mi laskavě nenadávej, to si musíš stěžovat v Pozsony, já ti taky nenadávám. Dle tvojí hysterické reakce máš jako správný vlastenec nad postelí zarámovaný portrét Kotleby v objetí se Slotou. Slušně jsem ti odpověděl na tvojí otázku "prečo" je to dobře, že si PČR vybrala domácího výrobce a jak vidíš, dokonce na tom i benefitují tví krajani, takže se upokoj, hej a dělej, že to tu jakože nevidíš, jak je ti to jakože lhostejné a jakože nereaguješ..

Je zcela nepodstatné, co si ty myslíš, ale aspoň tu budeme všichni ušetřeni tvých vulgarismů :-!
23. 7. 2021 10:04
Re: PČR jezdí v drtivé většině...
JFK, CICZERO, reagujete úplne zbytočne. Vás dvoch kreténov mám dávno na hateliste, vaše primitívne názory a vyjadrenia sú mi úplne ľahostajbé. Reagoval som na Areseho, to je na rozdiel od vás slušný človek, napriek často diametrálne odlišnému názoru,
23. 7. 2021 10:01
Re: PČR jezdí v drtivé většině...
Jseš si vědom toho, že ten jeho slogan má jednu zásadní chybku? America totiž není USA. America, když už, tak je kontinent. Pokud to vezmeme doslova tak jižní i severní. Přitom Trumpovo cílem rozhodně nebylo pomoci Mexiku, Kanadě a nedej bože jižní Americe. :-[]
Avatar - JFK
23. 7. 2021 08:42
Re: PČR jezdí v drtivé většině...
A toto byl příspěvek amerického zpravodaje CICZERO z léčebny Bohnice, exkluzivně pro ACZ.
Děkujeme :yes: :yes: