Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche 718 Cayman GT4 Sports Cup Edition je oslavou nadšení pro závodění

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Porsche při příležitosti 15. výročí zákaznické a klubové sportovní série Porsche Sports Cup Deutschland představilo pro německý trh určenou specialitu v podobě modelu 718 Cayman GT4 Sports Cup Edition.

Porsche 718 Cayman GT4 bylo spolu se sesterským modelem Boxster Spyder oficiálně odhaleno ve druhé polovině června letošního roku a nyní automobilka toto kupé využila za základ limitované edice, jejímž prostřednictvím oslavuje patnáct let úspěšné existence série Porsche Sports Cup Deutschland a zároveň i otevření nového Porsche Experience Center Hockenheimring.

Porsche 718 Cayman GT4 Sports Cup Edition se představuje jako speciální model pro německý trh, který je výsledkem spolupráce mezi mateřskou automobilkou Porsche a jejími dceřinými společnostmi Style Porsche a Porsche Exclusive Manufaktur.

Novinka bude k dispozici pouze v kombinacích černého nebo bílého laku karoserie s červenými doplňky a všechny zástupce této limitované edice má zdobit číslo 15, které je připomínkou výročí výše zmíněné zákaznické a klubové sportovní série. Standardem jsou vedle specifického barevného provedení karoserie i 20palcová černá kola s červenou linkou po obvodu a černé brzdové třmeny.  

Interiéru vládne černá kůže v kombinaci s černou Alcantarou a doplňky z uhlíkových vláken a hliníku v černé barvě. Střed sedadla řidiče, bezpečnostní pásy, prošívání a několik dalších prvků v interiéru zdobí červená barva. Na ozdobném obložení před spolujezdcem a také na dveřích je označení modelu 718 Cayman GT4 Sports Cup Edition. Na středové loketní opěrce z Alacantary je vyraženo logo Porsche 15 Jahre Sports Cup Deutschland.

Technika nové limitované edice se od výchozího modelu 718 Cayman GT4 neliší a i v jejím případě je za sedadly řidiče a spolujezdce uložen atmosférický šestiválec o objemu 4,0 l, který disponuje nejvyšším výkonem 309 kW (420 k) a točivým momentem 420 N.m. Díky těmto hodnotám dokáže dvoumístné kupé akcelerovat z 0 na 100 km/h za 4,4 s a dosáhnout maximální rychlosti až 304 km/h.

Porsche 718 Cayman GT4 Sports Cup Edition lze podle materiálů automobilky objednávat po omezenou dobu od 14. října letošního roku pouze v 88 oficiálních německých zastoupeních značky Porsche.

Zdroj: Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme