Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche Cayenne GTS: Nové fotografie a video

Aleš Dragoun
Diskuze (0)
Nové Porsche Cayenne GTS jsme vám podrobně představili včera. Automobilka ale nelenila a vydala další sadu fotek a oficiální video.

Porsche konečně odhalilo také interiér nové verze. Cayenne GTS se představí ve světové premiéře na nadcházejícím autosalonu v Pekingu, který se koná poslední dubnový týden.

Sportovní verze odvozená z Cayenne GTS je poháněna atmosférickým vidlicovým osmiválcem objemu 4,8 l. Výkon motoru byl zvýšen o dvacítku koní na 309 kW (420 k) a přenáší jej osmistupňová samočinná převodovka Tiptronic S na obě nápravy. I Cayenne už má stejně jako nová 911 start-stop, daleko důležitější je ovšem zkrácení stálého převodu.

Auto má také modifikovaný podvozek snížený o 24 mm. O komfort či naopak sportovní jízdní vlastnosti se stará PASM (Porsche Active Suspension Management). Přední část GTS je totožná s výkonnějším modelem Turbo. Na voze najdeme kromě rozšířených blatníků také černě lakovanou přední mřížku, střešní nosiče, pás ve spodní části pátých dveří i dvojitou koncovku výfuku. Na střeše je dvojitý spoiler. Dvacetipalcová kola RS jsou také černá. Laky karoserie rozšířily dva: výrazná žlutozelená metalíza Peridot a karmínová červeň.

Přední cestující si hoví ve všestranně nastavitelných sportovních sedadlech čalouněných kombinací kůže a Alcantary. Sound Symposer přenáší autentický zvuk motoru k pasažérům pomocí audio soustavy. Komu by nestačil standardní vzhled interiéru, může jej dále zušlechtit příplatkovým balíčkem Sport Chrono.

Z klidu na 100 km/h zrychlí Cayenne GTS za 5,7 s, na stošedesátku se dostane během 13,3 s. Maximální rychlost je 261 km/h, při ní ovšem kombinované spotřeby benzinu 10,7 l/100 km dosáhnete jen těžko.

Nejprve se nové verze druhé generace SUV od Porsche dočkají Evropané, v prodeji se objeví v červenci. Německé ceny začínají na 90.774 eurech (těsně pod 2,26 milionu korun). Američané a ostatní musí vydržet až do srpna.

Aleš Dragoun
Diskuze (0)