Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche chce vyvinout auto, které bude přímým konkurentem Ferrari

redakce AUTO.CZ
Diskuze (28)
Nový dražší sportovní automobil by byl podle Reuters osmou řadou.

Německý výrobce luxusních automobilů Porsche hodlá vyvinout sportovní vůz, který bude přímým konkurentem italské značky Ferrari. Uvedl to podle německého listu Süddeutsche Zeitung generální ředitel společnosti Matthias Müller.

"Ferrari proplouvá kolem relativně pohodlně a bez nějaké konkurence," řekl Müller. "Je tu stále prostor pro větší sportovní auto," dodal. Cena nového vozu by se podle něj mohla pohybovat od 250.000 do 400.000 eur (zhruba šest až deset milionů Kč). Společnost Porsche dosud plánovala, že bude mít sedm modelových řad. Nový dražší sportovní automobil by byl osmou řadou, napsala agentura Reuters.

Porsche by se mělo letos stát desátou značkou německé automobilové skupiny Volkswagen. Automobilka však před časem uvedla, že její začlenění do Volkswagenu se zřejmě zdrží kvůli vyšetřování jejích dvou bývalých čelných představitelů.

Volkswagen, jehož součástí je Škoda Auto, je největší automobilkou v Evropě a do roku 2018 se hodlá stát největším výrobcem automobilů na světě. Firma již koncem roku 2009 koupila v automobilce Porsche podíl 49,9 procenta za 3,9 miliardy eur (94 miliard Kč).

redakce AUTO.CZ
Diskuze (28)
Avatar - Astene
8. 9. 2011 20:23
Re: chyby v nadpisu
OK, už věřím. Věřím a nechápu. U Carrery GT museli snižovat plán výroby a to byla levnější a v tomhle ještě nikdo pořádně nejel a vyprodáno. Že by ten rozdíl dělal jen design? Nebo právě zkušenosti s Carrerou GT? No uvidíme. Ne že bych to Porsche přál, ale Jaguar XJ220 měl kdysi taky plno předobjednávek...
Avatar - Mireon
8. 9. 2011 08:27
Re: chyby v nadpisu
Za dva měsíce bylo vyprodané: [odkaz]
Avatar - Mireon
8. 9. 2011 08:24
Re: chyby v nadpisu
Avatar - Astene
7. 9. 2011 18:53
Re: chyby v nadpisu
Věděl, zapomněl. OK, mýlil jsem se. Že by byla 918 ale vyprodaná, jsem nikde nenašel. Mít na ni ty prachy, tak bych si ji bez vyzkoušení a podrobnějších informací nekoupil. Ta elektrika mi v něm přijde na první pohled jako pěkná kravina dobrá tak pro EU, ne pro řidiče.
Avatar - Mireon
7. 9. 2011 08:51
Re: chyby v nadpisu
Je vidět že o 918 toho moc nevíte. Cena je 18milionů což je asi docela rozdíl proti Italii. Navíc je to opravdu nástupce Carrery GT a mimochodem je vyprodané. Koukněte třeba sem: [odkaz]