Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche GT3: Nové motory do konce dubna

Jakub Kraus
Diskuze (1)
Automobilka Porsche vymění motory a prodlouží záruku všem dosud vyrobeným vozům 991 GT3.

Porsche a hořící GT3 bylo něco jako prozření v automobilovém světě, kdy všichni mohli pochopit, že se problémy při uvádění nových vozů nevyhnou ani kvalitou vyhlášené značce. Zda-li to takto vzali i majitelé nových gété trojek je však otázkou. V současné chvíli se mohou opět těšit, jak vyjedou se svým skvostem bez strachu z ohně.

Už to bude měsíc, co Porsche zveřejnilo tiskovou zprávu týkající se rozsahu závady a potenciálního řešení a teď se objevil dopis adresovaný majitelům GT3, ve kterém se píše, že se pracuje na logistickém plánování a technickém ověřování, která se vztahují k výrobě a rozesílání nových motorů pro všech 785 postižených exemplářů.

Výroba by měla začít v týdnu od 22. dubna a po té bude každý jednotlivý agregát zaslán majitelům do nejbližšího dealerství Porsche, kde jim bude vyměněn. Celý proces výměny bude důkladně zdokumentován a bude k němu vydán i příslušný certifikát, jako důkaz. Vzhledem k ničivému dopadu požárů na jméno Porsche se však automobilka k řešení staví čelem a ke standardní záruce každému majiteli poskytne ještě jeden rok navíc.

Jedna záhada hoření supersportů je tak ukončena, tak už jenom čekat na další.

Jakub Kraus
Diskuze (1)
17. 4. 2014 10:56
Řešení
řešení je tedy nevýdané, měnit celý agregát by se asi jen tak někdo nerozhodl.
Ale příčinu, pokud ji znají se stejně nikdy nedovíme...A příští rok asi prémie zaměstnanci nedostanou... ;-)