Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche Panamera Turbo S Exclusive: 100 dvoubarevných speciálů

David Bureš
Diskuze (0)
Divize Exclusive automobilky Porsche postavila další speciální model. Jedná se o Panameru s dvoubarevnou karoserií.

Individuální vzhled vládne světu luxusních aut, což Porsche dobře ví. Z toho důvodu automobilka představuje speciální Panameru Turbo S Exlusive, která bude vyrobena v pouhých 100 exemplářích.

Hlavní specialitou exkluzivní Panamery je dvoubarevná karoserie. Jinou barvu ale nenajdeme na střeše, jak bývá zvykem, nýbrž na boku auta. Kontrastní kaštanově hnědá část startuje u chladicích otvorů brzd za předním podběhem a směrem vzad postupně přechází v základovou černou barvu. Oba metalické laky jsou nanášeny ručně.

Také v kabině Panamery Turbo S Exclusive vládne černá a hnědá. Speciální měkkou kůži Poltrona Frau v hnědé barvě doplňuje černá nappa kůže s kontrastním hnědým prošíváním a dvoubarevné obložení, které přechází z klasického ořechového dřeva do povrchu v temně černém klavírním laku.

Světovou premiéru v Panameře Turbo S Exclusive slaví takzvaný Rear Seat Entertainment System Plus, alias speciální zábavní systém pro pasažéry na zadních sedadlech. Hlavními prvky tohoto systému jsou dvě dotykové obrazovky s úhlopříčkou 10,1 palce, připevněné do předních sedaček. Součástí systému je DVD přehrávač nebo přístup k mobilnímu internetu. Zvuk mohou pasažéři poslouchat prostřednictvím bezdrátových sluchátek nebo pomocí hudebního systému Burmester.

Základem novinky je Panamera Turbo S Executive, což je aktuálně ta vůbec nejluxusnější verze tohoto modelu. Jak vyplývá z první části názvu, pod kapotou exkluzivního modelu pracuje 4,8litrový benzinový osmiválec o výkonu 419 kW. Přízvisko Executive zase odkazuje na rozvor prodloužený o 15 centimetrů.

Porsche Panamera Turbo S Exclusive bude představeno na nadcházejícím autosalonu v Los Angeles, který startuje 18. listopadu. Zákazníci mohou auto objednávat již nyní, na evropských trzích bude stát 249.877 eur (cca 6,95 milionu korun) včetně místních daní. Výchozí Panamera Turbo S Executive na našem trhu stojí 5.566.000 Kč. Příplatek je to docela tučný, za exkluzivitu se ale zkrátka platí.

David Bureš
Diskuze (0)