Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche stáhlo žalobu proti zákonu o Volkswagenu

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Podle mluvčího Porsche tak byly ukončeny veškeré právní spory mezi oběma automobilkami.

Německý výrobce sportovních vozů Porsche dnes stáhl žalobu proti zákonu o německé automobilce Volkswagen zaručujícímu spolkové zemi Dolní Sasko ve VW blokační menšinu při podílu těsně nad 20 procenty. Stažení žaloby se všeobecně očekávalo poté, co se firmy Porsche a Volkswagen dohodly na fúzi, napsala agentura DPA.

Podle mluvčího Porsche tak byly ukončeny veškeré právní spory mezi oběma automobilkami. Žalobu Porsche proti zákonu o VW koncem roku 2008 zamítl hannoverský zemský soud, společnost Porsche se však proti tomuto rozhodnutí odvolala. Ústní jednání v této kauze se mělo uskutečnit ve středu, vzhledem ke stažení žaloby již ale nebude zapotřebí.

Společnost Porsche se v minulosti pokoušela o převzetí Volkswagenu. V rámci této snahy sice získala ve Volkswagenu 51procentní podíl, ale zároveň se značně zadlužila. Podniky si proto poté vyměnily role, takže by se Porsche nakonec mělo stát součástí Volkswagenu.

Firma Volkswagen koncem loňského roku koupila v Porsche 49,9 procenta za 3,9 miliardy eur (zhruba 100 miliard Kč). Porsche by se mělo stát desátou značkou skupiny Volkswagen, do které patří také Škoda Auto, již v příštím roce.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)