Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche vyhlašuje už třetí svolávací akci na 918 Spyder

Michal Fokt
Diskuze (0)
Hybridní hyperauto má už třetí problém, kvůli němuž byl vyhlášen recall. Nejnověji může karbonový díl zničit systém chlazení.

Svolávací akce jsou nepříjemná věc, ať už se týkají masových modelů, což je drahé, nebo imageových modelů, což zase neprospívá pověsti. Porsche se musí v případě svého topmodelu 918 Spyder vypořádat už se třetím problémem, ovšem pokud patříte ke skeptikům ohledně hybridní techniky, je třeba říci, že ani jeden z nich se tohoto komplikovaného systému pohonu netýká.

Nejprve hrozilo zlomení spodních ramen zadního zavěšení, následně se svolávačka týkala dalších, blíže neupřesněných "defektních dílů šasi" a nyní se objevil možný problém s chlazením. V určitém místě jsou elektrické kabely dotyčného systému v kontaktu s jistým karbonovým dílem, jenž by mohl dráty porušit a způsobit poruchu. V rámci recallu bude problematická kabeláž vedena jiným způsobem.

Akce se týká 223 aut v USA, 76 v Německu a 23 ve Švýcarsku, jedná se tedy prozatím o největší svolávací akci na 918 Spyder. Dotčení majitelé jsou přímo kontaktováni zástupci značky a budou se muset se svým hypersportem rozloučit minimálně na půl dne.

Michal Fokt
Diskuze (0)