Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Poslední vyrobené Bugatti Veyron Super Sport je na prodej, vzniklo jich jen 48

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Bugatti Veyron Super Sport patří k nejvzácnějším a současně nejrychlejším novodobým modelům automobilky.

Potkat na silnici automobil značky Bugatti je celkem vzácnost, potkat model Veyron Super Sport je však malým zázrakem. Automobilka totiž omezila produkci na pouhých 48 kusů, které rozesílala zákazníkům z celého světa. Jeden z nich se ovšem nyní objevil na prodej.

Nejde přitom o ledajaký Veyron Super Sport, ale o vůbec poslední vyrobený kus z roku 2014. Majiteli to ostatně připomíná malá plaketka i specifické chromované lišty prahů. A tahle vzácnost je nyní na prodej prostřednictvím britského dealerství Tom Hartley JNR.

Vůz dostal na přání zákazníka matně černý lak, zatímco interiér je čalouněn karmínově červenou kůží. První majitel si navíc objednal také karbonové výplně dveří, karbonové dekory interiéru, černě lakovaná kola a červeně lakované třmeny brzd. K vozu je navíc kompletní příslušenství, včetně originální krycí plachty a zařízení na udržování baterie.

Vůz byl doručen prvnímu majiteli v srpnu 2014 dealerstvím Bugatti London, kde byl vůz od té doby také pravidelně udržován. A podle výpisu z evidence toho ročně moc nenajel. Ostatně během poslední prohlídky v únoru 2021 měl vůz najeto pouze 2005 kilometrů. I tak ale dostal nové gumy a jeho prodloužená záruka platí až do ledna 2022.

Video se připravuje ...

Nyní, tedy v době prodeje, má vůz najeto pouze 2016 kilometrů a i podle fotek vypadá jednoduše dokonale. Cenovku sice prodejce nezveřejnil, bezpochyby se však budeme bavit o astronomických číslech. Zajímavostí přitom je, že se vůz neprodává poprvé. Již v roce 2018 měl být dražen během akce v Goodwoodu, bohužel se však neví, zda byl tehdy obchod uzavřen. Od roku 2018 však vůz ujel jen necelých 1500 kilometrů.

A proč je vlastně Bugatti Veyron Super Sport tak zajímavým a výjimečným vozem? Právě tato verze totiž v roce 2010 stanovilo nový rychlostní rekord pro produkční automobil s hodnotou 431,072 km/h. Na rozdíl od Chironu Super Sport, který dosáhl rychlosti 490,484 km/h, ovšem Veyron zvládl dvě jízdy v opačném směru, díky čemuž mohla být jízda uznána německým úřadem TÜV a zanesena do Guinnessovy knihy rekordů.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme