Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Postavte si legendu rallye Audi Sport Quattro S1 a nové Ferrari F8 Tributo

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (6)

Společnost Lego Group ve spolupráci s automobilovými značkami Audi a Ferrari připravilo dvojici nových stavebnic, rozšiřujících řadu Lego Speed Champions o slavný soutěžní speciál a moderní supersport.

Společnost Lego Group v rámci řady stavebnic Lego Speed Champions nabídla a stále nabízí pestrou paletu stylizovaných modelů klasických i moderních automobilů, z nichž lze připomenout například klasické Porsche 911 Turbo 3,0 z roku 1974, stylový Ford Mustang Fastback z roku 1968 nebo moderní soutěžní speciál M-Sport Ford Fiesta WRC.

Dvojice nejnovějších stavebnic řady Lego Speed Champions má představovat stylizované modely automobilů značek Audi a Ferrari, jejichž prodej se má rozběhnout začátkem roku 2020. Ve srovnání s dosavadními modely je tato dvojice o 25 % větší, což umožnilo lepší zpracování některých detailů a do interiéru se konečně vejdou dvě figurky Lego vedle sebe jako u skutečných automobilů.

Audi Sport Quattro S1 se i díky přímočarým tvarům skutečného vozu poměrně věrně přibližuje svému vzoru. Zmenšenina vedle svých tvarů odpovídá slavnému soutěžnímu speciálu skupiny B z poloviny osmdesátých let i svým barevným provedením. Model, který tvoří 250 dílků, má svým vzhledem odpovídat skutečnému vozu z roku 1985.

Ferrari F8 Tributo se svými ladně se prolínajícími liniemi karoserie možná představovalo pro transformaci v model z kostek stavebnice Lego jistý oříšek, ale výsledek i s ohledem na cílovou skupinu nadchne a přímo láká k rychlé projížďce nejen po podlaze dětského pokoje. Tento model se skládá z 275 dílů a Lego Group v jeho případě uvádí, že má po sestavení na délku 15 centimetrů, na šířku 8 centimetrů a na výšku 4 centimetry.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (6)

Doporučujeme

Avatar - SKAY
21. 11. 2019 22:05
Re: Hracky na ACZ?
Škoda že to porsche nemá race barvy nebo zbarvení z dedektivky most :yes:
Avatar - 3_diamanty
21. 11. 2019 17:07
Re: Hracky na ACZ?
to audi mi pride moc podarene.. ale to cervene ferko uz menej .. tu audinu si asi aj kupim ( ako zberatelsky kus ktory si odlozim a casom bude mat kludne aj dvojnasobnu cenu ) :yes:

ja lego aj dnes kupujem a nehanbim sa za to.... ale uz sa s nim samo nehram ako kedysi ked som mal 10..... uz ho len zbieram... je to totiz jedna z mala veci ktora ti dnes na cene neklesne a ktoru vies kedykolvek ( aj o 10 rokov ) ci uz predat alebo darovat mladsim :yes:

cela seria SPEED je super... a to audi kludne zaradim na druhe miesto ( svojou vieryhodnostou voci originalu ) .. teda hned za toto https://www.dracik.sk/…e-911-turbo-3-0/ .. lebo to porsche je fakt topka za mna ( zatial ) z celej serie :yes:
20. 11. 2019 22:55
Re: Hracky na ACZ?
Otazka priorit. Mam nieco cez 140 setov a to si drzim rozpocet na uzde. Ak by som do toho daval tolko penazi co priemerny fajciar do cigariet, tak mam 2-3x tolko. Mozes vztiahnut na cokolvek, kazda zabavka nieco stoji.
Avatar - SKAY
20. 11. 2019 22:33
Re: Hracky na ACZ?
Lego je fajn na techniku jsem vyrostl člověk pochopil převody diferak hydrauliku
ale ty ceny spis platy.
20. 11. 2019 21:22
Re: Hracky na ACZ?
Mna to napriklad zaujima, aj ked informacie mam uz skor zo strany lega. A keby ta to zaujimalo viac, dnes aj pri legu vies vyuzit AR a mozes sa hrat aj s legom a displejom zaroven. Ak je to prilis detske, mozes si ho programovat. A napriklad by ta mohlo este zaujimat, ze LEGO ma vyssie investicne zhodnotenie nez zlato.
K teme - speed champions zbieram od zaciatku serie - co su 4 roky. Doteraz vyslo 34 setov. Mam ich 22 a Ferrari F8 aj Audi sa k nim pripoja. Aj nove jaguare a Lamborghini si rozmyslim, lebo Urus je priserny pricom to zabiju este aj cenovkou.