Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Pozor! O víkendu budou motorkáři v Chorvatsku blokovat silnice!

ČTK
Diskuze (4)

Motocyklisté budou o víkendu v Chorvatsku blokovat některé mýtné brány a hraniční přechody na trasách významných pro zahraniční turisty.

Protest, do kterého se chce zapojit několik tisíc motorkářů, se může dotknout i českých řidičů, kteří se budou o posledním prázdninovém víkendu vracet z chorvatského pobytu. Na svém webu na to dnes upozornilo české ministerstvo zahraničních věcí.

"Sdružení chorvatských motocyklistů 'Karavana pro život' vydalo prohlášení, ve kterém sděluje, že Ministerstvem dopravy Chorvatské republiky nebyly splněny požadavky na zvýšení bezpečnosti motocyklistů na chorvatských silnicích a proto na následující víkend nahlásilo úmyslné zpomalování silničního provozu na několika důležitých mýtných branách, hraničních přechodech a přístavech v Chorvatské republice," uvedlo ministerstvo. Akce je hlášena na sobotu i na neděli.

Majitelé motocyklů požadují zvýšení bezpečnosti na chorvatských silnicích. Jejich protestní akce se má zúčastnit až 4000 motorkářů z Chorvatska a také ze Slovinska. Pomalou jízdou chtějí blokovat provoz na mýtné bráně Lučko-Záhřeb, na hraničních přechodech do Slovinska Rupa, Kaštel a Plovanija a trajektové přístavy Korčula, Split, Zadar, Rab a Pag. Blokovat hodlají také most na ostrov Krk.

Podle chorvatských médií se motorkáři chystají zapojit i do stávky řidičů autobusů, která se má uskutečnit v pondělí 9. září, tedy v den zahájení školního roku v Chorvatsku.

České ministerstvo zahraničí na plánované protesty podle své mluvčí Zuzany Štíchové upozornilo 234 cestovatelů, kteří se zaregistrovali v databázi DROZD. Sdělilo jim, že v případě nouze mohou využít telefonní linku české ambasády v Záhřebu +385 916121533.

Chorvatsko patří mezi nejoblíbenější destinace českých turistů. Ročně se jich k Jaderskému moři vypraví statisíce a mnozí z nich na Balkán cestují vlastním automobilem.

ČTK
Diskuze (4)
31. 8. 2019 11:58
Re: Aha..
Taky mě to napadlo :-[]
Avatar - KANKUNEN
31. 8. 2019 09:19
Absolutní přednost
nad 200. :-!
31. 8. 2019 08:59
Aha..
Idú blokovať zablokované Lucko?!! :D :D :D
Avatar - Beefcake
30. 8. 2019 21:42
Ahaa
Tak uz viem, na co je dobry full sized RAM.