Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

PPI PS Q7: silnější, ale jen na silnici

Roman Daněk
Diskuze (27)
Ladičská firma PPI (Precision, Performance, Individuality) si ráda vybírá mezi vozy značky Audi a novou nabídkou je kompletní tuningový paket pro SUV Q7.

Audi Q7 je prvním SUV této značky. Tuner PPI ale připravil nové karosářské doplňky, vyladil motory a nachystal tak pro zákazníky unikátní sportovní auto. Optický paket začíná u přepracované masky, jde je členitý spoiler s integrovanými mlhovkami. Zádi dominuje nový nárazník, čtveřice chromovaných koncovek a větší přítlačná lišta nad horním sklem. Pro vyváženost se musely rozšířit boční prahy a konečný sportovní outfit doplňují 22palcová kola s pneumatikami Michelin 4x4 Diamaris o rozměru 295/30 ZR22, které vydrží i v rychlostech kolem 300 km/h.

Pro benzínový agregát 4.2 V8 FSI má PPI hned dvě varianty ladění: první stupeň, kdy se vymění výfukové potrubí, přeprogramuje řídící jednotka a upraví sání, zvedne výkon o 52 kW na celkových 309 kW (420 k). Posílené Q7 zvládne sprint z nuly na stovku pod 6 s a nejvyšší rychlost je 265 km/h. V druhém kroku dostane vidlicový osmiválec přeplňování v podobě kompresoru a výkon poskočí na 441 kW (rovných 600 k).

Silnějšímu motoru byl přizpůsoben i podvozek. Díky novému vzduchovému odpružení se snížila se světlá výška vozu o 40 mm, ale při zmáčknutí tlačítka na palubní desce se podvozek pro jízdu v lehčím terénu zvedne o 70 mm. Posílení se dočkaly i brzdy. V interiéru jsou klasické doplňky obložení a čalounění z kvalitních materiálů, jako je kůže, alcantara, hliník a karbon.

Roman Daněk
Diskuze (27)
Avatar - freeman
1. 12. 2006 13:49
Re: ?????
Plný súhlas !
1. 12. 2006 13:16
hnus
tak nevim ale nemůžu si pomoc ale moc ošklivějších a nevkusněji upravených aut jsem neviděl .. zlatej hummer ala ford gt ... :-|