Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Prahou projela Spanilá jízda Transporterů, prohlédněte si fotky i video

Ondřej Mára
Diskuze (4)

Počasí sice nevyšlo podle představ, posádky 120 vozů VW Transporter si tím však nenechaly zkazit náladu.

Řidiči, kteří včera dopoledne vyrazili do centra Prahy, museli mít pocit, že silnice ovládly Transportery. Centrem se totiž prohnalo přesně 120 těchto ikonických užitkových vozů různých generací a v různých úpravách, jejichž majitelé si takto společně připomněli a oslavili 70 let od zahájení výroby jednoho z nejznámějších užitkových vozů v Evropě.

Přípravy na akci začaly s téměř dvouletým předstihem, kvůli událostem posledního půlroku se však plán celé akce musel několikrát výrazně pozměnit. Nakonec se tak největším lákadlem stala právě tato spanilá jízda, které se mohlo zúčastnit pouze 120 předem pečlivě vybraných vozidel.

Kolona se začala rovnat na holešovickém výstavišti již krátce před devátou hodinou, přičemž největší početní zastoupení měly vozy generace T4 a T5. Největší vzácností však byla dvojice zástupců generace T1 a pár vozů generace T2 - včetně obytných úprav.

Video se připravuje ...

Spanilá jízda vyrazila z výstaviště krátce po desáté hodině, přičemž v jejím čele jela nádherně zrestaurovaná T1 ve vrcholné výbavě Samba, kterou následovaly následující generace. Poté jela další T1 následovaná řadou různě namíchaných generací.

Díky perfektně zvládnuté organizaci ze strany českého zastoupení Volkswagen užitkové vozy, Transporterclubu a pomoci Policie ČR zvládla kolona 16,2 kilometru dlouhou trasu během necelé hodinky. Na chvilku se přitom zastavila i na Václavském náměstí, které takřka kompletně zaplnila a rychle stala středem pozornosti.

I přes nepřízeň počasí, kdy vytrvale pršelo již od předešlé noci, se v ulicích našlo pár nadšenců, kteří si kolonu nadšeně fotili a mávali. A pochopení se koloně dostalo i od mnoha řidičů, kteří museli na křižovatkách počkat o něco déle.

Po absolvování spanilé jízdy se posádky opět sešly na holešovickém výstavišti, kde proběhlo hromadné focení a krátké klábosení. Během cca hodinky se ovšem opět všichni vydali po vlastní ose dál.

Při pohledu na perfektní realizaci samotné spanilé jízdy je opravdu škoda, že akce nemohla proběhnout v původně plánovaném rozsahu. Ostatně jak jízda vypadala si můžete prohlédnout v galerii i na přiloženém videu.

Ondřej Mára
Diskuze (4)

Doporučujeme

Avatar - Ozzman
27. 9. 2020 21:16
Re: ppp
Nevím nevím, toho cervenyho z uvodky s SPZ samba jsem ve čtvrtek potkal před Prahou na okresce a táhla se za ním kolona v 50tce... Já měl štěstí že jsem stihl předjet.. Ale řídila to docela pěkná buchta.. Jinak zlata T4
Avatar - white label
27. 9. 2020 20:22
Re: ppp
Mazdni si, ďáble... :-O :D :-[]
P.S. Volné pokračování filmu: "Ďábel nosí Pradu" - "Ďábel tlačí Mazdu".
http://www.fashionbook.cz/…mit-pokracovani/
27. 9. 2020 18:24
Re: ppp
zase ten hnusný Volkswagen, deno denní masírka....the best car of World....tfuj