Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Premiéra GMC Hummer se blíží, automobilka ji spojí s baseballem

Ondřej Mára
Diskuze (4)

Elektrický pick-up GMC Hummer se oficiálně představí ještě před koncem měsíce.

Premiéra elektrického pick-upu Hummer, vyráběného koncernem GM pod značkou GMC, už musela být v minulosti jednou odložena. Podle posledních informací by se však oficiální odhalení mělo odehrát již 20. října od 20:00 ET (časové pásmo na východním pobřeží USA). Pro nás středoevropany tedy 21.10. ve 2 hodiny ráno.

Podle informací webu AutoNews by premiéra nového modelu měla být opět spojena s významnou sportovní událostí, ostatně i zveřejnění prvních ukázek proběhlo během reklamní přestávky letošního finálového zápasu NFL Super Bowl.

Namísto amerického fotbalu ale tentokrát automobilka vsadí na první baseballovou hru série 2020 World Series. Samotná premiéra by pak mohla mít podobu krátkého filmu, který bude současně vysílán na několika stanicích. Souběžně s tím by automobilka mohla vydat i detailní informace na svém webu.

Video se připravuje ...

I přes premiéru za dveřmi si však na produkční truck ještě chvíli počkáme. Automobilka už totiž v minulosti potvrdila, že výrobu bezemisního pick-upu se slavným jménem zahájí až v průběhu příštího listopadu. První modely se tak nejspíš dostanou na trh až před koncem roku.

Už nyní je však jasné, že se rozhodně máme na co těšit. Nebo přinejmenším američtí zákazníci. Pohonné ústrojí elektrického Hummeru by totiž mělo nabídnout výkon přes 1000 koní, obrovský točivý moment téměř 15.600 N.m nebo schopnost akcelerovat z 0 na 96 km/h v čase okolo 3 sekund.

Kromě extrémních výkonů na silnici by však nový Hummer měl zazářit i v terénu. V tom by mu měla pomoci jak baterie s obří kapacitou, tak propracovaný systém pohonu všech kol. Nedávno připomenutý systém „Crab Mode“ pak dokonce naznačuje, že by novinka mohla být schopna jezdit i bokem.

Ondřej Mára
Diskuze (4)

Doporučujeme

Avatar - WinDiesel
9. 10. 2020 17:09
e-Arnold
Arnold s e-kulometem. :-!
9. 10. 2020 14:43
humr
Greta za volantem uplakaná samozrejme a Arnold nahoře s doutnikem za gulometem a kladou pres rameno a oba maj v pici.