Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Prior Design trošičku rozšířil Audi A6 Avant i RS 6 Avant

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Prior Design pod označením PD600R nabízí výrazné úpravy designu pro velká kombi ingolstadtské značky, která může u vybraných verzí doplnit i nezanedbatelné zvýšení výkonu.

Německá tuningová společnost Prior Design se věnuje především úpravám vozů luxusních a prémiových evropských značek, z nichž k jeho nejoblíbenějším patří Audi, BMW, Mercedes-Benz a Porsche, ale nevyhýbá se ani vozům jako je Nissan GT-R nebo Dodge Challenger.

V případě první jmenované značky patří k jeho nejvýraznějším dílům body kit pojmenovaný PD600R, který může být namontován na standardní Audi A6 Avant i na výrazně ostřejší RS 6 Avant.

Úpravy karoserie zahrnují nový přední nárazník, jehož design rozvíjí linie původního dílu z modelu RS 6 Avant a na něj navazují masivní přední nárazníky, které vůz rozšiřují o nezanedbatelných 80 mm, což ovšem není maximum, protože v případě zadních blatníků se jedná o rozšíření o rovných 100 mm.

K úpravám exteriéru pak patří i nové prahy, boční nástavce zadního nárazníků spolu s novým difuzorem a nechybí ani spoiler nad zadním oknem. Nové karosářské díly pak doplňují 21-palcová kola Vossen VPS-310 a nechybí ani snížení světlé výšky za pomoci nového řídícího modulu odpružení od KW.

V případě zvýšení výkonu pohonné jednotky je Prior Design připraven uspokojit majitele vozů s motorem 3.0 TDI o standardním výkonu 240 kW (326 k) a točivém momentu 650 N.m, jimž nabízí hodnoty 302 kW (411 k) a 807 N.m.

Pro Audi RS 6 Avant, jehož osmiválcem 4.0 TFSI má výkon 412 kW (560 k) a točivý moment 700 N.m, je připraveno zvýšení výkonu na 670 koní a točivého momentu na 830 N.m.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)